Frank Claeys: “We moeten atleten opleiden bij KM Torhout”

KM Torhout maakt verder werk van de uitbouw. Maandag presenteerde het de vernieuwde staf voor de rest van het huidige, maar ook al voor het volgende seizoen. Frank Claeys wordt nauwer betrokken bij de A-kern en Jens Noppe is nieuw vanaf volgend seizoen.

© Foto Coghe

Die laatste is momenteel nog actief als assistent-trainer in Harelbeke, maar was in het verleden al als speler actief op De Velodroom. Frank Claeys (53) is sinds afgelopen zomer terug bij KM en staat bij de postformatie in voor het fysieke aspect, een taak die hij na Nieuwjaar ook zal uitoefenen bij de A-kern. Bij de jeugd waakt hij over de visie van het sportief management dat werd uitgezet door hoofdtrainer Didier Degomme, jeugdmanager Kris Defreyne en hemzelf. Daarnaast blijft hij ook verantwoordelijk voor de analyses van de thuiswedstrijden van de A-kern. Kortom: KM blijft volop inzetten op doorstroming van de jeugd. “Dinsdag was het mijn eerste werkdag bij het eerste elftal, mijn eerste schooldag”, opent Frank Claeys die in het verleden al succesvol samenwerkte met Didier Degomme. “Ik heb al vier jaar samengewerkt met Didier. We kennen elkaar van binnen en van buiten. Een zevental seizoenen geleden splitsten onze wegen wel, maar dat nam niet weg dat wij elkaar toch wekelijks tot een tweetal keer per maand hoorden. Ik kreeg carte blanche naar het fysieke toe.”

Krachttraining

Er loopt ongelofelijk veel talent rond, maar we moeten meer doen met dat talent. Maar dat is een werk van lange adem. Er wordt gewerkt met hartslagmeters, die jeugd krijgt krachttraining van mij. Waarom? We vonden dat de jongens wat kracht tekort kwamen en dat proberen we te integreren in de training. Al zijn er nog zaken die we trachten te veranderen naar volgend seizoen toe. Fysiek en kracht zijn belangrijke zaken, al blijft het tactische en voetbaltechnische ook belangrijk. We moeten van meet af aan atleten opleiden. Maar ook de spelers moeten een extra inspanning doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun carrière. Ook het potentieel inschatten, is moeilijk. Het is niet omdat een speler het vandaag niet aankan, dat dat binnen twee jaar nog het geval is. De grootste drijfveer in het hele verhaal is overigens nog altijd Kris Defreyne met zijn team van trainers en het jeugdbestuur. Ik ben maar een radertje in het raderwerk”, besluit Frank Claeys.

Zaterdag 11 januari om 19.30 uur: KM Torhout SK Lochristi.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.