Frank Claeys keert terug bij Torhout KM in nieuwe rol

Frank Claeys was in het verleden hoofdcoach van KSV Diksmuide. © VDB
Redactie KW

Na het aantrekken van Didier Degomme als hoofdtrainer en sportief manager kreeg de Zedelgemnaar ook de taak om een volwaardige sportieve cel op te zetten. Die krijgt stilaan vorm. Frank Claeys keert terug in een nieuwe rol, hij zal zich bezighouden met de jeugdwerking.

De ex-assistent-trainer van KM vertrok indertijd om als hoofdtrainer te fungeren bij Oostduinkerke. Nadien volgden KSV Diksmuide en bij KVV Coxyde werd hij opnieuw de assisent-trainer van (toen) Hugo Vandenheede. In zijn nieuwe rol zal Claeys zich bezighouden met de bovenbouw van de jeugdwerking (tot en met beloften) en zal er specifieke trainingen geven aan ploegen en individuen, en ondersteuning geven aan jeugdtrainers van diverse leeftijdscategoriën.

In die zin zal hij nauw samenwerken met jeugdmanager Kris Defreyne. Tevens zal hij het trainersduo Degomme-Smith bijstaan voor de fysieke testen van de A-kern en zal hij videoanalyses maken van de thuiswedstrijden. Daarnaast zal KM ook samenwerken, op externe basis, met Roeselarenaar Mikel David als sout voor zowel westrijden als individuele scouting.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier