Francs Borains geeft KM Torhout pak slaag

Coppin scoorde het Torhoutse doelpunt. © (Foto VDB)

De vijfde ronde bereiken was de hoop van het Torhoutse bestuur en voorzitter D’Hoore maar wellicht hadden ze deze kelk liever aan zich laten voorbijgaan. Op het veld van de één reeks hoger spelende Borains werd het een 6-1 nederlaag.

De thuisploeg -met een aantal ex-profs en ook ex-KM-speler Marvin Turcan in de ploeg- kwam verdiend voor, slikte na het halfuur weliswaar de gelijkmaker maar op slag van rust leverde een strafschop een 2-1 ruststand op. In het vierde en vijfde kwartier werd KM, dat meer risico’s nam, weggespeeld wat een hoge score opleverde.

Vanaf de eerste minuten nam de thuisploeg het iniatief, dat werd pas geconcretiseerd door een doelpunt na 16 minuten van ex-Moeskroenspeler Lorenzo Lai. Twintig minuten later kon Janis Coppin evenwel gelijkmaken. Niet zo heel lang genoot KM van die gelijke stand want op slag van rust werd een penalty gefloten (en geel voor Vanhaecke) en Chaabi scoorde vanop de stip (2-1). De tweede helft moest KM op zoek naar een tegendoelpunt maar het werd in feite eenrichtingsgevoel. Veel gevaar voor Meeuws en het was Turcan die al snel voor 3-1 zorgde. Zeven minuten later was het definitief over want een tweede strafschop werd gefloten door referee Matonga en nu was het Zorbo die omzette. Met in het vijfde kwartier twee nieuwe doelpunten van Gomis en Ebosse stond een tennisuitslag op het scorebord. Drie gele kaarten (Ballegeer, Simoens en Vanhaecke) waren ook voor KM, al kreeg de thuisploeg er ook twee.

KM: Meeuws, Simoens, Vanaudenaerde, Steur (75′ Couwyzer), Mestdagh, Ballegeer, Declercq; Catteeuw (75′ Holllebeke), Lagrou, Vanhaecke (67′ Lingier), Coppin.

Doelpunten : 16′ Lai 1-0; 36′ Coppin 1-1; 44′ Chaabi (pen.) 2-1; 50′ Turcan 3-1; 57′ Zorbo (pen.) 4-1; 65′ Gomis 5-1; 67′ Ebosse 6-1.