Football Clinical Brugge

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

De dagbladen wisten het woensdag al zeker. Eensluidend: Dit Mag Niet Meer Mislopen.

Lask Linz – Club Brugge 0-1: Club met méér dan anderhalf been in de groepsfase van de Champions League. Al kán Linz bangelijk stormen. En al volstond in de hele geschiedenis van het Europees voetbal toch nog in 12 % van alle duels een 0-1 uitgangspositie niét…. Toch zal het geen waar zijn. Omdat àlles aan Club Brugge bijna klinisch onder controle is. Vanaken moet minutenlang wachten om de (onterechte – Club heeft ook het geluk mee) strafschop nemen…? Ijskoud maakt hij af.

Om Linz af te houden kan Club beter ook maar ongenegeerd de bal naar voor keilen…? So be it… 0-1. Het resultaat is heilig – in Anderlecht kunnen ze daar nog wat van leren.

Club Brugge is een machine geworden, op en naast het veld: Football Clinical Brugge

Nog 90 minuten en dan is de vetpot van meer dan 30 miljoen binnen. Bovenop de 40 miljoen winst op transfers in en uit. Maakt 70 miljoen euro. Stelt Club in staat bovenop het state of the art oefencomplex in Westkapelle de club ook sportief bijzonder zakelijk én met kennis van zaken uit te bouwen. FC Brugge Football Clinical Brugge. Nakamba, Danjuma, Amrabat…lastig? Verkopen voor veel geld (Verona bedong voor Amrabat 3 miljoen afkoopsom)! Letica overbodig? Snel weg! Wesley en Denswil begeerd? Samen verkocht voor 31 miljoen euro, hun vervangers Okereke en Deli kosten samen maar goed 10 miljoen euro. En zijn beter.

Club Brugge is een machine geworden, op en naast het veld. Het is van 2005 geleden, twee Belgische clubs in de groepsfase van de Champions League. En drié in die van de Europa League, dat kan ook nog. Een hausse voor het Belgische voetbal. Waarbij, daar is iedereen het stilaan over eens, Club nog eens voorsprong neemt. Club is op alle vlakken, structureel en sportief, een model geworden. Een budget van 70 miljoen en op één zomer 70 miljoen extra inkomsten. En dan moet het nieuwe stadion nog komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.