Florian Heyte (SC Zonnebeke – 1): “Geloof en motivatie zijn aanwezig”

Florian Heyte. © VDB
Redactie KW

Op Diksmuide pakte Zonnebeke opnieuw een punt. Nu volgen drie belangrijke wedstrijden te beginnen met Racing Waregem.

Na een reeks nederlagen kon SC Zonnebeke tegen Diksmuide een puntje sprokkelen. “We zijn tevreden met het punt, want Diksmuide prijkt toch op de derde plaats”, stelt verdediger Florian Heyte (25).

“We hebben niet veel kansen weggegeven. Voor hen was een puntendeling een ontgoocheling, maar voor ons is het toch mooi meegenomen. In vorige matchen werd soms met zware cijfers verloren, maar dit punt doet ons werkelijk goed en hopelijk kunnen we in de komende wedstrijden onze eerste overwinning vieren.”

“Er komen nu werkelijk drie heel belangrijke wedstrijden aan, waarbij we zeker moeten gaan voor volle winst. RC Waregem, Meulebeke en Oostnieuwkerke zijn immers onze onmiddellijke concurrenten. Daarbij spelen we tweemaal aan thuis. Na deze drie wedstrijden zullen we weten waar we staan.”

Geluk forceren

“Al onze gekwetsten komen langzaamaan terug en voor de volgende opdrachten zullen we op ons sterkst staan. Hopelijk staat dame fortuna ook even aan onze kant, want we hebben al ons deel van tegenspoed gehad. Maar zoals het spreekwoord zegt: geluk moet je zelf forceren.”

Florian Heyte is momenteel aan zijn derde seizoen bezig bij Zonnebeke, nadat hij overkwam van Ploegsteert, waar hij ook woont. “ Ik voel me thuis in Zonnebeke. Ondanks onze minder goede start en de vele tegenslagen is de sfeer uitstekend. Iedereen is er blijven in geloven en gaat er ten volle voor, zowel op training als tijdens de wedstrijden.”

“Zondag tegen Waregem hopen we alvast op onze eerste driepunter. Een overwinning zou echt zorgen voor een boost en wellicht de start betekenen van een mooie reeks. Het geloof en de motivatie zijn aanwezig.”

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.