Filip Babylon is voorzitter, Jo Wallaert ondervoorzitter van fusieploeg KFC Damme

Piet Bisschop en Jo Wallaert zijn de grondleggers van de nieuwe fusieploeg. Zij maken nu deel uit van het zopas bekendgemaakte bestuur. © JPV
Redactie KW

Fusieploeg KFC Damme kent zijn nieuw bestuur. Filip Babylon, preses van KFC Moerkerke, wordt de voorzitter van de nieuw club. Jo Wallaert is ondervoorzitter.

Onlangs brachten we Jo Wallaert (SVV Damme) en Piet Bisschop (KFC Moerkerke) samen. Zij metsten de fundering voor de fusieploeg KFC Damme, die de volledige implementatie steeds dichterbij ziet komen. Jo en Piet organiseerden werkgroepen, versaagden nooit en kregen volop de steun van de Schepen van Sport Christophe De Sutter. Zopas werd het elfkoppige bestuur samengesteld. Filip Babylon, voorzitter van KFC Moerkerke, wordt preses van de gloednieuwe fusieploeg. Jo Wallaert aanvaardde de functie van ondervoorzitter.

Piet Bisschop neemt de taak waar van sportief coördinator. Verdere functies worden als volgt ingevuld: Eddy Hoeman: jeugdvoorzitter, Jürgen Huyghe: penningmeester, Dirk Verheire: gerechtigd correspondent, Daphné Deblieck; coördinatie damesploeg, Sam Adam: sportief coördinator jeugd, Nancy Dombrecht: coördinatie kantine en events, Mattijs Dewispelaere: PR en communicatie, Emanuel Cambrelin: sponsoring.

Puzzelwerk

Het is een heel puzzelwerk geworden om de twee beschikbare terreinen in Moerkerke en de drie in Sijsele optimaal te laten renderen, rekening houdend met de capaciteit van de kleedkamers én uitbating van de twee kantines.

De eerste ploeg heren zal trainen op de site ‘t Veld in Sijsele, de matchen zullen zij spelen op Sportpark Meuleweg in Moerkerke. De dames trainen en spelen hun thuiswedstrijden in Moerkerke. De heren zondag om 15u, dames zondag om 14u. Overlappend met elkaar dus, zoals het nu ook al is. Voor de jeugdploegen worden eveneens de twee sites benuttigd. De nieuwe beleidsploeg zal eerlang de huidige sponsors contacteren en uitnodigen om deel uit te maken van de nieuwe fusieploeg. Nieuwe sponsors zijn welkom. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier