Femke Hoorelbeke uit Noordschote mag naar WK in Brazilië dankzij Q-music

De orthopedagoge uit Noordschote toonde zich vrijdag de beste van 66 finalisten in Vilvoorde.


Femke Hoorelbeke schaarde zich bij de 66 finalisten door via de website te registreren en een fotoquiz juist te beantwoorden. Vrijdagvoormiddag werden die 66 finalisten dan verwacht aan de Medialaan in Vilvoorde tijdens een buitenopname van Ornelis & Rogiers Showtime. Daar werden ze op een plein gezet en kregen ze waar/niet waar-dilemma’s voorgeschoteld waarna ze telkens één helft van het veld moesten kiezen. “We waren lang met veel, maar dan ging het bij één dilemma plots van 60 naar 20 of zo en dan werd het wel heel spannend”, vertelt Femke. Uiteindelijk ging het van 8 naar 2 en in dat laatste duel koos Femke dus het juiste antwoord. Zij antwoordde terecht ‘waar’ op het verhaal dat Leo Van Der Elst tijdens het WK in ’86 op de uitkijk stond en niemand binnenliet in de kamer die hij deelde met onder meer Jan Ceulemans toen de vrouwen op ‘bezoek’ kwamen.

Extraatjes

Een al bij al kleine inspanning om een mooie return te krijgen, want binnenkort mag Femke van 16 tot 23 juni naar Brazilië. “We mogen er de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Algerije en Rusland bijwonen en vlucht, verblijf, vervoer en enkele extraatjes zijn inbegrepen”, aldus Femke. “Over die extraatjes moeten we nog meer uitleg krijgen.”

Timmy time?

Zelf is Femke net als de rest van haar familie grote supporter van Club Brugge. Is de reis dan een mooie troostprijs nu blauwzwart naast de titel greep? “Dat wel, maar ik speelde de finale tegen een andere clubsupporter”, zegt Femke. “Dus ik had het hem ook wel gegund.”

De favoriete Rode Duivel van Femke is overigens Vincent Kompany, maar dan alleen omdat Timmy Simons niet meegaat. Is het dan geen optie om Timmy als partner alsnog mee te nemen naar Brazilië, in plaats van haar vriend? “Ik heb er ook aan gedacht, maar mijn vriend vond het niet zo’n goed idee”, lacht Femke.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.