Féli Delacauw is kersvers Red Flame

Féli Delacauw begon te voetballen in Jabbeke. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Féli Delacauw begon te voetballen in Jabbeke. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Onze provincie heeft er een nieuwe Red Flame bij. Féli Delacauw werd opgenomen in de brede selectie voor de oefenduels tegen Nederland en Duitsland. Tijd voor een kennismaking met de 18-jarige middenvelder van AA Gent Ladies uit Snellegem.

Féli Delacauw was eerder dit seizoen lange tijd buiten strijd. “Mijn appendix is midden augustus gesprongen en ik ben pas midden oktober geopereerd”, legt ze uit. “Na lang out te zijn geweest, ben ik blij dat ik deze kans bij de Red Flames krijg. Dit is de droom van elk voetballend meisje en het motiveert me om nog harder te werken.”

Gezonde stress

De Red Flames koppelen een korte stage aan oefenduels tegen Nederland en Duitsland, die respectievelijk vierde en tweede op de FIFA-ranglijst staan. “Aangezien ik lang afwezig was, ben ik sowieso al heel blij dat ik de stage mag bijwonen. Ik focus me dus in eerste instantie op de trainingen en alle extraatjes zijn mooi meegenomen. Zo’n eerste selectie brengt natuurlijk wat gezonde stress met zich mee, maar ik ken al enkele speelsters van bij Gent, waardoor ik me snel zal integreren .”

De 18-jarige studente industrieel ingenieur begon haar voetbalcarrière op 5-jarige leeftijd bij KSV Jabbeke. “ Dankzij mijn grote broer Gil, die momenteel zelf trainer is, kreeg ik de voetbalmicrobe te pakken. We voetbalden altijd samen in de tuin, waardoor ik me bij Jabbeke aansloot. Na een paar jaar maakte ik de overstap naar SK Eernegem, om vervolgens voor de U16 meisjes van Club Brugge te gaan spelen.”

Buitenlands avontuur

Op haar 14de koos Féli voor een overstap naar AA Gent, waar ze nu nog steeds aan de slag is. “Met de U16 van AA Gent namen we het op tegen jongensteams, wat goed was voor mijn ontwikkeling. Daarna stroomde ik door tot bij de jong beloften, de beloften en uiteindelijk de eerste ploeg. Na mijn operatie mocht ik dit seizoen al een drietal keer invallen . We zijn alvast goed aan de tweede competitiehelft begonnen.”

Als aanvallende middenvelder beschikt Féli over een degelijke portie spelinzicht. “Dat is meteen ook mijn grootste kwaliteit. Wat meer durf in mijn spel krijgen en nog meer zelf de actie durven maken, is dan weer mijn belangrijkste werkpunt. Ik bekijk ik mijn carrière jaar per jaar, maar mijn grote droom is om ooit in het buitenland te voetballen.”

De Red Flames nemen het op donderdag 18 februari om 20 uur in Leuven tegen Nederland op. Zondag 21 februari om 18 uur is Duitsland de tegenstander. Die wedstrijd wordt in Aken gespeeld. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.