FC Veldegem (2A) neemt afscheid van routiniers Roy De Grande en Tiemen Coussement

FC Veldegem nam vorig weekend afscheid van Roy De Grande (centraal). Hij wordt geflankeerd door zijn broer Kevin, die zowaar scheidsrechter was zondag. Tiemen Coussement, derde van links onderaan, kreeg ook een fruitmand als afscheidcadeau.
Redactie KW

Twee afscheidsnemers bij FC Veldegem afgelopen weekend in hun laatste competitiewedstrijd tegen kampioen KFC Meulebeke. Zowel doelman Roy De Grande als verdediger Tiemen Coussement hangen hun voetbalschoenen aan de haak en werden een mooi afscheid gegund.

“Ik wist dat de club iets voorbereid had en dat mijn vrouw enkele vrienden en ex-ploegmaats had opgetrommeld, dus ik was toch wel wat zenuwachtig”, steekt de 33-jarige Roy De Grande van wal. “Mijn twee kinderen kwamen het veld op met een speciaal T-shirt en met twee geschenkjes. Een emotioneel moment. Ik stop met voetballen omwille van verschillende redenen. Enerzijds door familiale omstandigheden en anderzijds zie ik lichamelijk steeds meer af de ochtend na een training of wedstrijd. De verplichting om twee keer per week te trainen en dan nog eens in het weekend een match te spelen, werd me ook steeds meer te veel. Al plan ik om volgend seizoen wel mijn minivoetbalcarrière een nieuw leven in te blazen. Na 14 jaar voetballen in een eerste ploeg ben ik voldaan. Ik speelde in alle provinciale reeksen. Beschouw me maar als een allround doelman, die niet echt uitblonk in één aspect, maar degelijk was op alle vlakken. Ik heb een sterk seizoen achter de rug en neem liever in schoonheid afscheid dan op een bepaald moment achter de feiten aan te hollen. Mijn mooiste moment als doelman? Ongetwijfeld mijn eerste jaar als eerste doelman bij Zedelgem, waar we op het einde van het seizoen een testwedstrijd speelden die besliste om promotie naar tweede provinciale. Op het veld van Eendracht Brugge speelden we tegen Westkapelle. Ik stopte een strafschop in de eerste helft en in de laatste minuut van de verlenging scoorden we de 0-1. Een unieke ervaring”, aldus de Waardammenaar tot besluit.

Ook de 28-jarige Tiemen Coussement kreeg een afscheid. “Ik was geschorst in de laatste wedstrijd, maar kreeg wel een mooi cadeau en mocht eveneens de aftrap geven”, steekt de naar Gent uitgeweken Oostendenaar van wal. “Ik speelde twee jaar bij Veldegem en de promotie vorig seizoen, na een sterke eindronde, was ongetwijfeld het hoogtepunt. Als centrale verdediger heb ik mooie tijden beleefd bij Nieuwpoort en Veldegem, maar de laatste jaren kreeg ik steeds meer last van mijn enkel. Ik besliste daarom te stoppen met voetballen. Begin deze zomer start ik met mijn voorbereiding om voor het eerst deel te nemen aan een kwarttriatlon. Een nieuwe uitdaging waar ik echt naar uitkijk.” (Bert Denolf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.