FC Octopussy wint trofee na dé spektakelmatch van het jaar

FC Octopussy won verdiend de beker

De bekerfinale werd een echte roetsjbaan voor zenuwlijders. In een gelijkopgaande wedstrijd werden maar liefst 13 doelpunten gescoord.

Jammer genoeg eindigde de partij met een misser van een nochtans sterk leidende referee toen Giovanni Longueville de laatste minuut, bij een 6-7-score, werd neergelegd in de zestienmeter en de referee eerst floot voor een strafschop, maar na raadpleging van de lijnrechter de bal uit de grote rechthoek legde. Beide teams verdienden de beker, maar er kan slechts één ploeg winnen.

Het spektakel startte met een ver schot van Stijn Taillieu, maar doelman Maxim Annys redde met de vuisten. Bij een misser van Laurens De Loof moest deze keer Kevin Govaere plat. Even later misrekende Govaere zich op een bal van Bjorn D’haeyere, die Kevin Van Daele bereikte en de openingstreffer binnen stak. Eén minuut later tikte Kevin Van Nieuwenhuyse de gelijkmaker binnen. Weer één minuut later duwde Birger Longueville zijn ploeg vooruit (2-1). Enkele minuten later klom Octopussy weer langszij, maar niet voor lang, want Complex tekende voor het derde doelpunt. Op slag van rust zette Stephen Swimberghe een dribbel op en bediende Dario Decuyper, die de bordjes gelijk hing. (3-3)

Nauwelijks was de tweede helft gestart of Kevin Van Nieuwenhuyse trapte een vrije trap rechtstreeks binnen. (4-3) Aan de overzijde sloeg een bal van Kevin Van Daele op de paal terug het veld in. Even later was het weer Kevin Van Nieuwenhuyse die met een vrije trap de kloof uitdiepte (5-3). Aan de overzijde resulteerde een vrije trap van Dario Decuyper in de aansluitingstreffer. Enkele minuten verder was het weer Decuyper, die doelman Kevin Govaere met een vrije trap verraste. (5-5) Kort nadien pakte Kevin Van Nieuwenhuyse weer uit met een vrijschop en zette zijn ploeg 6-5 voor. Een inswinger van Thibault Blomme bereikte Bjorn D’haeyere, die meteen de bordjes gelijk hing. Tenslotte kon Steven Keereman op hoekschop het winnende doelpunt binnen knikken. Hiermee leek de match gespeeld tot het incident met Giovanni Longueville, die wel degelijk in de zestienmeter werd neergelegd. Al bij al een mooi potje voetbal met knappe combinaties, sterke voetballende spelers en veel spanning. (Regi)