FC Gullegem zwaar onderuit tegen Ronse

Voor doelman Stijn Ampe was het niet bepaald een leuke namiddag. © (Foto VDB)

FC Gullegem ging vorige week nog ex-leider RC Gent in eigen huis vloeren. Maar de rood-witten konden het niet bolwerken tegen een uitgekookt Ronse. Er werd met 0-4 verloren.

De thuisploeg startte nochtans niet onaardig en versierde enkele kansen. Maar bij de bezoekers loopt er een zekere Cardon en die heeft aan een halve kans genoeg om te scoren. En zo geschiedde. Na iets meer dan een kwartier schoot de ex-Menenaar de bezoekers op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde de Oost-Vlaamse sluipschutter de score. Alsof dat niet genoeg was, stond Cardon op slag van de rust opnieuw op de goede plaats om zijn derde van de namiddag te scoren.

In de tweede helft probeerde Gullegem alsnog het tij te doen keren, maar Ronse zat in een zetel, hoefde geen risico’s meer te nemen. In de slotminuten slikte doelman Ampe nog een vierde treffer. “Gespeeld en verloren. Op naar de volgende wedstrijd op Petegem”, tilde men bij Gullegem niet te zwaar aan de nederlaag.