FC Gullegem verliest voor derde keer op rij

Dempsey Vervaecke (archiefbeeld) © VDB

De competitie is drie speeldagen ver, FC Gullegem wacht nog steeds op zijn eerste zege.

Na de 1-0 nederlaag op de eerste speeldag op Ninove, werd vorige woensdag met 0-3 verloren van een scherper Oudenaarde. Aan huis tegen Petegem dachten de rood-witten hun eerste driepunter binnen te halen. Verkeerd gedacht. Gullegem verloor andermaal, deze keer met 0-2. De thuisploeg begon nochtans gretig aan de wedstrijd, nestelde zich meteen voor het doel van de bezoekers. Maar de weinige kansen die Gullegem afdwong, werden niet verzilverd.

Op slag van rust moest doelman Vanderbeken de thuisploeg zich van achterstand behoeden. Meteen na de hervatting maakte de thuisaanhang zich klaar om te juichen: Vervaecke met de voorzet, Van De Wiele kreeg de kers niet op de taart. In plaats 1-0 kantelde de wedstrijd met twee doelpunten in amper vijf minuten helemaal in het voordeel van Petegem. De thuisploeg drong nog aan, maar was niet scherp genoeg om een goed georganiseerde bezoekende defensie in verlegenheid te brengen.