FC Gullegem velt SKV Zwevezele

(archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

FC Gullegem heeft zijn start niet gemist. Na de 1-3 zege vorige week op Sint-Niklaas, nam het nu ook de maat (2-1) van het gerenommeerde SKV Zwevezele.

De bezoekers struikelden over de inzet en overgave waarmee de thuisploeg aan de aftrap kwam. Trainer Allan Deschodt had zijn spelers goed voorbereid. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Gullegem het best bij de les was. Net voor het kwartier, op hoekschop, liet Lennart Sampers met een rake kopstoot de thuisaanhang juichen. Zwevezele was nog niet bekomen van die opdoffer, toen Victor Van De Wiele alleen voor doelman Leandro Depaepe verscheen, maar de Gullegemnaar verzuimde om de score te verdubbelen. Pas in het derde kwartier slaagden de bezoekers erin om even met steriele druk uit te pakken.

Meteen na de pauze mocht Erwin Seignez alleen op de bezoekende doelman afgaan. De Gullegemse flankaanvaller probeerde het met een lob, maar Leandro Depaepe hield het op een 1-0 achterstand. Op het uur was het dan toch zover. Na een scherpe counter zette Thomas Coopman gepast voor en deze keer faalde Victor Van De Wiele niet. Zwevezele kon daar, uitgezonderd balbezit, weinig tegenover stellen. Met nog een ruim kwartier werd het na de aansluitingstreffer van Klaas De Rock toch nog even spannend. Maar de verdiende overwinning van Gullegem kwam niet meer in het gedrang.

(AV)