FC Gullegem speelt gelijk tegen RC Gent-Zeehaven

Andre Ntambue (midden) gaat doormidden het duo Guus Vandekerckhove (links) en Gauthier Van De Geuchte (r). © VDB

RC Gent-Zeehaven lag een kwartier voor affluiten twee punten voor, maar FC Gullegem had aan twee minuten genoeg om ook nog twee keer te scoren. Dat was echter niet voldoende om te winnen. Het werd uiteindelijk 2-2.

De felle wind maakte het voetballen niet gemakkelijk. Gullegem nam de eerste hoekschoppen voor zijn rekening. Dejonghe zorgde telkens voor gevaar, maar een attente bezoekende doelman hield de thuisploeg van voorsprong. De eerste keer dat Gent-Zeehaven in de rechthoek van Gullegem kwam was het raak. Bezoeker Welvaert trapte de goed genomen vrijschop van Elewaut binnen. Gullegem had niet meteen een reactie in huis en had het moeilijk om zijn aanvallers in stelling te brengen. Ook in de tweede helft kon de thuisploeg aanvankelijk zelden dreigen.

Het was Gent-Zeehaven die een kwartier voor tijd de cijfers verdubbelde. Gullegem lag op sterven na dood. De plaatselijke fans gaven geen eurocent meer voor de kansen van hun poulains. Maar de jongens van trainer Dirk Azou toonden mentale weerbaarheid, maakten een vuist en knokten zich opnieuw in de match. Acht minuten voor affluiten scoorde de jonge Jonathan Stael de aansluitingstreffer. De opgezweepte thuisploeg wilde meer en kreeg een minuut later via de ingevallen Joppe Van Heuverzwyn wat het wou. Gullegem had aan twee dolle minuten genoeg om alsnog een onverhoopt punt aan huis te houden. (FVDW)