FC Gullegem smeert Aalst eerste nederlaag aan

Hervé Kage, ex-Anderlecht, momenteel aan de slag bij KV Kortrijk, en vriend van Brian Moding kwam de aftrap geven.

Het inspireerde Gullegem niet meteen tot grootse daden. Een technisch beter Aalst koos meteen voor de aanval, en kwam na 10 minuten reeds op voorsprong na vrijschop van Lusamba. Drie minuten later noopte bezoeker Geenens doelman Degrendel tot een parade. Gullegem had het moeilijk om in de bezoekende rechthoek te komen. Pas vanaf het derde kwartier kon de thuisploeg zijn neus aan het venster steken. Eerst met een kopstoot van Dejonghe, even later met een voorzetschot van Seignez. Negen minuten voor de rust nam Ntambue de Aalsterse defensie in snelheid, scoorde de gelijkmaker.

Na de rust ontketende Gullegem zijn duivels. Vooral Ntambue was een voortdurende gesel voor de Aalsterse defensie. Vroeg in de tweede helft was hij iedereen te snel af, noopte bezoeker Jelle Geenens tot een catchgreep. Twee minuten later was het toch raak. Na hoekschop kopte Ntambue de thuisploeg op voorsprong. Gullegem ging door op zijn elan, maar Seignez vergat de 3-1 op het bord te schieten. Aalst ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Gullegem die op de counter nog het dichtst bij een derde treffer kwam. Zes minuten voor tijd kreeg bezoeker Lievens nog rood toen hij de doorgebroken Cremers neerhaalde.

Doelpunten: 10′ Lusamba 0-1, 36′ en 55′ Ntambue 1-1en 2-1.