FC Gullegem ontslaat trainer Pascal De Vreese

Aan de samenwerking tussen trainer Pascal De Vreese en FC Gullegem komt een einde. © VDB
Redactie KW

Anderhalve week nadat de reguliere competitie is afgelopen, bedankte FC Gullegem zijn trainer Pascal De Vreese voor bewezen diensten. Wellicht was het verschil in visie inzake transfers te groot geworden.

Pascal De Vreese, die op een geslaagd parcours mag terugblikken, zag zijn sterkhouders vertrekken, terwijl de vervangers nog altijd op zich laten wachten. Wie straks de opvolger wordt van De Vreese is nog niet bekend.

De Vreese volgde Dirk Azou op, die zes seizoenen succesvol aan het roer had gestaan. De Vreese kende een mooie spelerscarrière die startte bij KSV Waregem en naar eerste klasse leidde. Maar hij scoorde vooral aan de lopende band in tweede klasse.

Als trainer debuteerde hij bij Bl. Otegem, daarna volgden drie seizoenen KVK Avelgem. Nadat hij bij SK Deinze de beloften coachte kreeg hij een kans bij FC Gullegem. En die greep hij met beide handen.

FC Gullegem eindigde tiende, maar liet dit seizoen – vooral thuis – bij wijlen oogstrelend voetbal zien. Met Daan Debouver, die in het zog van De Vreese uit Deinze was meegekomen, hadden ze ook de ‘West-Vlaamse topschutter’ in de rangen. Debouver trekt straks naar Mandel United, net als heel wat andere sterkhouders.

De Vreese had eerder al zijn contract verlengd, maar het uitblijven van nieuwkomers leidde de breuk tussen bestuur en trainer in.

(FM/WVS)