FC Gullegem mag in Croky Cup geen probleem hebben met Waalse eersteprovincialer

Victor Van De Wiele (links): "We moeten winnen en dan wacht ons een mooi duel tegen Knokke of Deinze." (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Zoals verwacht nam FC Gullegem de maat van derdeamateurklasser Saint-Ghislain Tertre-Hautrage. Nu mag FC Gullegem het zondag voor eigen volk doen tegen SC Montignies. “Gelukkig maar, want het veld van Tertre was een regelrechte ramp”, beweert Victor Van De Wiele. De Waalse eersteprovincialer Montignies mag normaal geen obstakel worden voor de rood-witten. “Het zou inderdaad logisch zijn als we zondag winnen van Montignies”, weet ook Van De Wiele. “Maar het is en blijft bekervoetbal. Ieder jaar steken zogenaamde ‘kleintjes’ de kop op, sneuvelen er ploegen waarvan men vooraf dacht dat ze niet konden verliezen. Harelbeke en Mandel zullen ook wel niet gedacht hebben dat ze in hun eerste ronde er meteen uitgebonjourd zouden worden. Niet dat we ons grote illusies maken, maar we willen toch op zijn minst nog graag een ronde verder bekeren. Mogelijk wacht ons dan een mooi duel tegen Knokke of Ronse.”

“Hoe het met mijn eigen conditie zit?”, herhaalt Victor Van De Wiele. “Daarover kan ik niet klagen. Uiteraard moet het nog beter, maar daar dient een voorbereiding voor. Omdat de trainer dit seizoen over meer wisselmogelijkheden beschikt, staat iedereen op scherp. Er zal hard geknokt moeten worden voor de plaatsen. Daar kan iedereen alleen maar beter van worden. Welke plaats we dit seizoen voorop zetten, is vooraf moeilijk te zeggen. Vorig seizoen hebben we tot de laatste speeldag moeten knokken om het behoud te verzekeren. Dat kruipt in de kleren. Het liefst willen we deze keer gevrijwaard blijven van degradatiezorgen. Een plaats in de linkerkolom moet uiteindelijk het doel zijn.”