FC Gullegem legt leider Racing Gent over de knie

Robbe Dekiere scoorde voor Gullegem. © (Foto VDB)

FC Gullegem moest het al drie speeldagen zonder overwinning stellen. De verplaatsing naar leider RC Gent kondigde zich dan ook niet veelbelovend aan. Maar de rood-witten zijn nooit vies van een stunt, gingen de Oost-Vlamingen met 0-1 kloppen.

Vroeg in de wedstrijd trok de thuisploeg aan de noodrem op een doorbraak van Zmimer. Dekiere, die zijn strafschop vorige week nog gestopt zag tegen Knokke, stapte zelfverzekerd naar de strafschopstip, liet de Gentse doelman geen schijn van kans. Een betere start kon Gullegem zich niet wensen. De thuisploeg dwong daarna wel veldoverwicht af, maar de bezoekende verdediging stond pal. Op slag van rust mocht ook Gent een strafschop nemen. Doelman Stijn Ampe koos de goede hoek.

Na de rust vreesde de bezoekende aanhang voor een stormloop van de thuisploeg. De leiders nestelden zich wel op de helft van Gullegem, slaagden er niet in om een goed georganiseerde bezoekende defensie uit verband te spelen. Vier op zes tegen de koplopers Knokke en Gent. En met wat meeval zat er zelfs een zes op zes in.