FC Gullegem kan niet winnen van Merelbeke

Lennart Sampers (archieffoto). © (Foto VDB)

FC Gullegem dat het oude jaar met een 0-3 zege op Zwevezele in schoonheid afsloot, kon niet winnen van het bedreigde Merelbeke. De rood-witten moesten zich met een 1-1 gelijkspel tevreden stellen.

De jongens van trainer Allan Deschodt begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Merelbeke werd op eigen helft gedrukt, slaagde er niet in om de thuisdefensie aan de tand te voelen. Iets voorbij het kwartier, op hoekschop, tikte Sampers de thuisploeg op voorsprong. Gullegem leek gelanceerd, ging op zoek naar de 2-0. Maar het tweede doelpunt bleef aan de handschoenen van de bezoekende doelman kleven. Met slechts een 1-0 achterstand aan de rust, kon Merelbeke zeker niet klagen. Na de pauze kwamen de bezoekers scherper uit de kleedkamer. Iets voorbij het uur, eveneens op hoekschop, scoorden de Oost-Vlamingen de gelijkmaker. Gullegem moest zich beperken tot enkele counters, kon zijn spel van in de eerste helft niet meer opdringen. Volgende week wacht de rood-witten een korte verplaatsing naar het bedreigde Menen.