FC Gullegem duwt KVK Westhoek heel diep de put in

Alexander Embrechts van Westhoek met de voet vooruit bij Robbe Dekiere van Gullegem. © (Foto VDB)

In een wedstrijd die bol stond van de slordigheden en de slechte passes won de minst zwakke ploeg met een nipte score. Dekiere trapte een bal binnen na een mistasten in de thuisverdediging (0-1).

In het begin van de wedstrijd trapte Van de Wiele een hoekschop, Sampers klom hoger dan de thuisverdediging maar doelman Londot was alert en stopte de kopbal. Na 10 minuten viel Van de Wiele uit met een kuitblessure en werd vervangen door Bayunga. De wedstrijd verliep rommelig al toonde de thuisploeg zich wel iets beter dan het voorlaatst gerangschikte Gullegem. Op een voorzet van Bah kopte Sahuke Mandi de bal hoog over. Halfweg de eerste helft zette Yohann Loisel de bal twee keer goed voor. Een eerste keer passeerde de bal alles en iedereen. Bij de tweede voorzet kon bezoeker Vanleynseele de bal wegwerken vooraleer Bah kon trappen. Na het halfuur zorgde Bah voor een goede actie op rechts. Zijn voorzet werd door Sahuke Mandi hoog over doel gemikt. Ghekiere kreeg nog een halve kan op voorzet van Monteyne maar de bezoeker kopte de bal wel hard maar ver naast het thuisdoel. Kort voor de rust kende KVK Westhoek pech. Misiatu zonderde Sahuke Mandi af die terug Misiatu bediende. De middenvelder zag zijn hard schot op de onderkant van de lat belanden.

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar het winnende doelpunt en kreeg een aantal kansjes. Sucaet stuurde Yohann Loisel door op rechts maar zijn voorzet was te zwak om doelman Ampe te verontrusten. Kort zonderde Vandermarliere Robaeys af op rechts maar Sahuke Mandi kon net niet bij de strakke voorzet. In het slotkwartier kregen beide ploegen nog halve kansjes. Vanleynseele trapte de bal na een voorzet van Bayanga hoog over. Dekiere kreeg na een hoekschop een kans maar doelman Londot was vlugger bij de bal. En dan kreeg Westhoek een koude douche. Embrechts trapte naast een voorzet en de goed gevolgde Dekiere schoof de bal voorbij doelman Londot. Daarmee won de ploeg die uit een minimum aan kansen toch kon scoren. Bij Westhoek was de ontgoocheling enorm groot na de vierde nederlaag op rij.

Doelpunten: 78′ Dekiere (0-1)

KVK Westhoek: Londot, Robaeys (62′ Gregory Loisel), Embrechts, Bah (72′ El Hajji), Vandermarliere, Misiatu, Sucaet, Petitpretz (46′ Kirilov), De Loof, Sahuke Mandi en Yohann Loisel.

FC Gullegem: Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Gheeraert, Zimmer, Dekiere, Van De Wiele (60′ Bayunga), Vanleynseele (62′ Coetsier), Vancraeyveldt (75′ De Neve) en Sampers.