Fashion Junior Sakala bezorgt KVO een punt tegen de Great Old

Vooral na de rust was KVO-Antwerp een bruisende wedstrijd waarin de geelhemden verdiend een puntje behaalden. De energieke Sakala die de strafschop veroorzaakt had, scoorde de Oostendse gelijkmaker.

© belga

KV Oostende maakt er een goede gewoonte van om zijn gewezen spelers te betrekken in het gebeuren voor de match. Na de kampioenen van 1969 en de recente publiekslievelingen Sebastien Siani en Franck Berrier had de kustclub Joseph Akpala uitgenodigd. Joske, vorig seizoen in Saoedi-Arabië aan de slag, is nog op zoek naar een nieuwe club maar volgt de Belgsiche competitie nog heel intens. “En KV Oostende natuurlijk in het bijzonder”, voegde hij er vriendelijk aan toe.

Akpala was niet de enige gewezen KVO’er zondagavond in de Versluys|Arena. Bij Antwerp zaten twee gewezen KVO-spelers op de bank, Zinho Gano en Sander Coopman. Vargas en Marquet waren er in tegenstelling tot een week eerder in Genk nu niet bij. Jonckheere en D’Haese hadden wel een basisplaats.

Er waren exact 13 minuten en 33 seconden weggetikt toen Sakala onhandig en overbodig Buta een metertje over de grens van de groite rechthoek haakte. Ref Smet had een gemakkelijke beslissing te nemen. Zo duidelijk is een strafschopfout zelden. Zestig seconden later plaatste Mbokani rustig de bal in de rechterbenedenhoek naast Dutoit: 0-1. De kans op een eerste clean sheet in de competitie was voor Oostende na een kwartier dus al verdwenen.

Iets voor het halfuur bood Canesin een unieke kans aan Sakala om zijn strafschopfout recht te zetten. Sakala slaagde er echter in de bal nog naast een leeg doel te schuiven. Wat een giller! Sakala leek dan toch beter als aangever. Hij bracht de bal netjes bij Sylla maar diens kopstoot zoefde een zucht naast de verkeerde kant van de tweede paal.

Op het einde van de eerste helft hadden zowel Mirallas als Canesin moeite om respectievelijk Dutoit en Bolat in gebreke te vinden. Halverwege de match had KV Oostende meer doelschoten gevuurd dan de Great Old maar daarvan was op het scorebord niets te merken.

KV Oostende tekent de eerste actie van de tweede helft. Bataille racete op rechts en bediende zijn kameraad D’Haese die echter iets te onbesuisd naar de kooi mikt. Ook Jonckheere trapte daarna naar doel, helaas ook anderhalve meter te hoog. De gelijkmaker hing in de zeelucht. Op het uur was het zover. Bolat kon een poging van Sylla onvoldoende stoppen Sakala was er als de kippen bij om te scoren: 1-1.

Niets eens twee minuten later leek de vreugde voorbij. Mirallas trapte het leder tegen de touwen maar na overleg met de VAR keurde ref Smet de treffer af. Een voorafgaande duwfout van Mbokani op Vandendriessche werd hiermee bestraft. Antwerp telde nog een tweede afgekeurde goal. De duwfout van Rodrigues op Skulason was te duidelijk zodat hier geen VAR zich moest mengen.

KVO wou ook nog zijn kansen op de zege behouden. Een afgeweken schot van Vandendriessche leverde een hoekschop. Bij een gemeten voorzet van Bataille vloog Sakala, die centimeters te laat kwam, zelf in de touwen. Aan de overzijde moest Dutoit zich nog reppen op een verre bal van Defour. Met dit gelijkspel dikt KVO zijn puntenaantal tot elf aan. Volgend weekeinde wacht een verplaatsing naar Waasland-Beveren.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.