https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fans KV Kortrijk roepen om Hein Vanhaezebrouck na nieuwe nederlaag

© belga
Christof Decraene

KV Kortrijk verloor na een matige pot voetbal met 1-3 van het voorlaatst geklasseerde Waasland-Beveren. De spelers kregen een veelbetekenende shame on you toen ze van het veld stapten en de fans riepen zowaar om een terugkeer van Hein Vanhaezebrouck.

Bij KV Kortrijk werd Brendan Hines-Ike geslachtofferd na zijn matige optreden vorige week tegen Club Brugge en zat zelfs niet in de selectie. In zijn plaats speelde Vladimir Kovacevic. De licht geblesseerde Lepoint werd uit voorzorg op de bank gezet, Ajagun speelde centraal achter de diepe spits. Maar heel veel beterschap leverden de wijzigingen in de basiself niet op. Het eerste gevaar was voor de bezoekers, maar Foulon werd nog op tijd afgeblokt. De tweede kans voor Waasland-Beveren leverde wel meteen een doelpunt op. Na een mooie combinatie kon Badibanga scoren, al blonken de KVK-verdedigers daar niet uit in scherpte. En die scherpte was er wel bij de bezoekers. Op het halfuur zorgde Koita voor de 0-2, na alweer matig verdedigen van de thuisploeg.

En Kortrijk? Dat had balbezit, maar was offensief niet bij de les. Toch noteerden we drie uitstekende kansen voor de Veekaa, drie keer ook voor Mboyo, maar diens vizier stond verre van – jawel – scherp afgesteld.

Fans KV Kortrijk roepen om Hein Vanhaezebrouck na nieuwe nederlaag
© BELGA

Weinig beterschap na de pauze. Waasland-Beveren leek het allemaal vlot onder controle te houden, Bruzzese moest zelfs één-op-één met Koita de bezoekers van de 0-3 houden, hij deed dat met brio. En plots viel de aansluitingstreffer uit de lucht. Een voorzet kwam wél een keer aan – die eer was voor Abdul Ajagun weggelegd – en Hornby knikte binnen. Daarna druk van de thuisploeg, dat met de inbreng van Lepoint voor de bleke Stojanovic voor nog wat extra power zorgde. Dat leek zijn vruchten te kunnen afwerpen op vrije trap: Lepoint legde af, maar Mboyo kon net niet afwerken. En als je zelf niet scoort, krijg je het deksel op de neus. Badibanga zonderde Koita af voor Bruzzese en de KVK-doelman ging in de fout, Tuur Dierckx zette Waasland-Beveren vanop elf meter opnieuw op een dubbele voorsprong.

Fans KV Kortrijk roepen om Hein Vanhaezebrouck na nieuwe nederlaag
© BELGA

Waasland-Beveren werd ook daarna nog amper op de proef gesteld. De vele hoge ballen werkten ze met gemak weg, Kage kwam nog het dichts bij een goal, maar zijn schot ging naast. Bij de thuisploeg moeten ze meer dan dringend voor de spiegel gaan staan. Defensief slap, offensief onmondig en je ziet de vele twijfels bij de spelers bij elke tegenslag. De Kerels moeten van de interlandbreak gebruik maken om te bezinnen. 0 op 12 en met straks Anderlecht, AA Gent en KV Mechelen op het menu is een 0 op 21 niet eens zo ondenkbaar meer. En wordt het nog banger naar onder kijken. Alles op de beker dan maar?

KV Kortrijk – Waasland-Beveren 1-3

Doelpunten: 12′ Badibanga 0-1, 30′ Koita 0-2, 62′ Hornby 1-2, 74′ Dierckx 1-3 (pen.).

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (76′ Kage), Hornby, Stojanovic (66′ Lepoint), Van Der Bruggen (77′ Ezekiel), De Sart, D’Haene, Kovacevic.

Waasland-Beveren: Jackers, Moren (66′ Gamboa), Tshibola, Badibanga (89′ Jubitana), Koita, Caufriez, Vukotic, Foulon, Schryvers, Dierckx, Sula (81′ Milosevic).

Gele kaarten: Sula, Vukotic, Bruzzese, Koita.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.