https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fan die inviel als lijnrechter tijdens Mechelen-Genk fluit vrijdag… de beloften van Menen

© BELGA
Kevin Pouillie

De bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en KRC Genk kende woensdagavond een chaotisch verloop door blessures van twee scheidsrechters.

De match tussen KV Mechelen en KRC Genk in de 1/8ste finales van de Beker van België was na 90 minuten op 1-1 geëindigd, waardoor er verlengingen nodig waren. Daarin eisten vooral de scheidsrechters een hoofdrol op. Nicolas Laforge begon als vierde official aan de match, maar promoveerde tot tweemaal toe. Eerst moest hij een geblesseerde lijnrechter vervangen, nadien nam hij het fluitje van de eveneens geblesseerde hoofdscheidsrechter Christof Dierick over.

Zoals het reglement het voorschrijft werd toen een nieuwe lijnrechter gezocht tussen de supporters. “Is er een scheidsrechter aanwezig?”, klonk door de stadionboxen. Luc Bosmans meldde zich, kreeg een scheidsrechterplunje en mocht de tweede verlenging volmaken als vlaggenman. Voor de man in kwestie ongetwijfeld hét moment van zijn carrière. Normaal fluit Bosmans wedstrijden in eerste provinciale, maar vrijdagavond moet hij een reservenwedstrijd in derde amateurklasse in goede banen leiden. Hij werd namelijk aangeduid voor de beloftenwedstrijd tussen KSC Grimbergen en KSCT Menen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten