https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Faïz Selemani: “Ja, ik heb overwogen om te stoppen met voetballen”

Faïz Selemani zal niet langer alleen op het trainingsveld te zien zijn. © foto Bart
Christof Decraene

Na zijn bewogen overstap van Union naar KV Kortrijk, met vier maanden werkloosheid als onvoorzien gevolg, mag Faïz Selemani eindelijk hopen op zijn eerste speelminuten komende zondag. Maar de Comorese international is de afgelopen maandag door een hel gegaan.

Selemani was al speelgerechtigd voor het duel met Anderlecht vorige zondag, maar ontbrak toen door een adductorenletsel, opgelopen met de nationale ploeg van de Comoren tegen Egypte. Daar is hij nu volledig van hersteld. En mag hij dus aanspraak maken op zijn eerste selectie voor Kortrijk, ofwel zondag tegen Gent ofwel de woensdag erop tegen Eupen voor de beker.

“Ik ben blij dat ik mij eindelijk mag tonen. Dit is het niveau waarop ik wilde spelen”, zegt de 26-jarige flankspeler. “Alleen jammer dat ik bij Kortrijk, na mijn knappe vorige seizoen waarbij ik de club met mijn goals en prestaties mee naar de halve finales van de beker én de titelfinale in eerste klasse B loodste, mijn debuut niet door de grote poort heb kunnen maken. Maar soit, ik moet gewoon alles uit de voorbije maanden proberen te vergeten.”

Maar in die maanden ging Selemani evenwel door een hel. “Trainen in de wetenschap dat je toch niet geselecteerd kunt worden… Ik vind niet dat ik dat verdiend heb. En ik vind ook niet dat ik iets fout heb gedaan ten nadele van Union. Weet je, ik had in januari de trainer en de clubleiding laten weten dat ik bij een goed aanbod de club zou willen verlaten. Ze konden zich daarin vinden. En toen dat bod (van KV Kortrijk, red.) er in augustus kwam, mocht ik plots niet meer weg, bleek ik te belangrijk voor de ploeg. Mocht dat effectief zo geweest zijn, dan hadden ze mij toch een verbeterd contract kunnen aanbieden, één met een opstapclausule of zo? Er is vanuit Union veel gezegd, maar niet alles is juist. Dat kunnen ook enkele van mijn ex-ploegmaats getuigen.”

Een beeld van vorig seizoen in play-off 2: Faïz Selemani met Union toen tegen KV Kortrijk en Larry Azouni.
Een beeld van vorig seizoen in play-off 2: Faïz Selemani met Union toen tegen KV Kortrijk en Larry Azouni.© foto Bart

Door de hele affaire leek Selemani het geloof in het voetbal kwijt te spelen. “Ik heb op het punt gestaan om te stoppen met voetballen. Het interesseerde me niet meer om te komen trainen zonder te mogen spelen, ik werd niet betaald, ik las de verwijten die sommige supporters van Union me stuurden… Gelukkig had ik een goede entourage rond mij, een die me goed begeleidde en advies heeft gegeven. Het is dankzij hen dat ik niet heb opgegeven.”

Wordt Selemani alsnog betaald ?

Faïz Selemani begreep, na een gesprek met algemeen manager van KV Kortrijk Matthias Leterme, het standpunt van de club waarom hij niet werd betaald. Dixit Leterme omdat Selemani zijn verplichtingen als werknemer niet effectief kon vervullen omdat het spelen van matchen een standaardvoorwaarde van zijn contract is. Dus werd in die periode de overeenkomst geschorst, wat inhoudt dat er geen betaling is.

Maar Selemani hoopt nu wel op een compensatie. “Klopt, ik hoop om die maanden, waarin ik wel werkte zonder betaald te worden, te kunnen recupereren.” Hallo Matthias Leterme? “Of we een regeling zullen treffen?” aldus de KVK-manager. “Laat ons zeggend dat dit interne keuken is. Meer wil ik daar niet over kwijt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten