https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fabian Tytgat (Dosko Kanegem – 2A): “Lichtervelde is een ploeg die ons ligt”

Redactie KW

Vorig weekend boekte Dosko Kanegem een zuinige overwinning (1-0) tegen Bredene. Naar het einde toe moest doelman Fabian Tytgat met enkele sterke saves uitpakken om de volle buit alsnog thuis te houden. Ondertussen maakt de Tieltenaar zich al op voor een verplaatsing naar hekkensluiter Lichtervelde.

“De voorbije jaren zat onze volgende tegenstander bijna altijd in onze reeks. Vandaar ook dat hun team nog maar weinig geheimen voor ons heeft. Kwalitatief zijn we zeker sterker, waardoor ik eigenlijk weinig problemen verwacht om hen te kloppen. Een nieuwe driepunter zou ons trouwens helpen in de strijd voor een zorgeloos seizoen. Sommigen zagen ons nog voor de competitiestart als een degradatiekandidaat, maar na onze prestaties tegen Loppem en Club Roeselare hebben we toch al veel criticasters de mond gesnoerd. Zelf denk ik dat de grijze middenmoot een realistisch doel is, zeker als de kern straks terug compleet is.”

Eigenlijk konden er dus nog enkele puntjes extra achter de clubnaam staan? “Zeker op de openingsspeeldag tegen Loppem zat er veel meer in dan een verlies. Tel daar één of misschien drie punten bij aan ons huidig aantal en we staan waar we effectief thuis horen.”

Meubelstukken

Fabian is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe bij de Doskovieten. “ Tot mijn achttiende heb ik eigenlijk altijd de kleuren van mijn thuisstad Tielt verdedigd. Toen kreeg ik plots een aanbieding om bij Dosko Kanegem aan de slag te gaan. Aanvankelijk heb ik eventjes getwijfeld om mijn vele vrienden te verlaten, maar ondertussen heb ik er totaal geen spijt van. Meer zelfs, Dosko is de ploeg van mijn hart geworden. Ik ben er één van de meubelstukken geworden, en wat mij betreft mag dit nog jaren zo blijven.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.