Exit Davy Vercruysse bij derdeprovincialer SV Kortrijk

Trainer Davy Vercruysse kreeg dan toch zijn ontslag. (Foto KDS)
Redactie KW

Nieuwe trainer Nick Douterlougne heeft sinds woensdag de taak om KSV in derde provinciale te houden.

Na elf speeldagen en slechts vier punten eindigde woensdag het verhaal van T1 Davy Vercruysse bij SV Kortrijk. In en tegen KSKV Zwevezele hield blauw-zwart ditmaal nochtans een helft stand, maar na een nieuwe rode kaart – de vijfde al dit seizoen – leed SV Kortrijk alsnog een 3-0-nederlaag.

“Dit is het einde van een verhaal van vallen zonder opstaan”, reageert Harelbekenaar Davy Vercruysse. “Ik heb geprobeerd om alles uit mijn groep te halen, maar ik heb de juiste mix niet gevonden. Als het bestuur denkt dat het met een nieuwe trainer wel zal lukken, dan moet ik mij daar bij neerleggen. Je kan moeilijk 15 spelers aan de deur zetten, een trainer daarentegen wel. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken. Of het met de nieuwe coach wel een succesverhaal wordt, is maar de vraag. De beslissing kwam toch aan als een verrassing, omdat we vorige week (na het 3-7-verlies tegen Pittem red.) nog hadden samengezeten, maar blijkbaar is er na afgelopen match dan toch wat paniek ontstaan. Dat Nick Douterlougne nu overneemt, is volgens mij geen toeval. Hij kent enkele spelers en was dit seizoen vaak op onze matchen aanwezig. Er wacht hem een heel zware uitdaging.”

“Het klopt dat Nick de ploeg kent”, reageert voorzitter Rik Calu. “Maar het is zeker niet zo dat hij ons al benaderde toen Davy nog in het zadel zat. Dat zou op mij zelfs een slechte indruk nagelaten hebben. Het feit dat de speelwijze en de kern hem niet onbekend is, zorgt ervoor dat we tijd winnen en misschien sneller uit deze benarde situatie kunnen komen. We bedanken Davy voor de samenwerking en het vele werk dat hij telkens in zijn trainingen en voorbereidingen investeerde. Helaas moesten we ingrijpen.” (GH)