Excelsior Zedelgem zit in een dipje

Bastiaan Van Eenoo © Foto Coghe
Redactie KW

Excelsior Zedelgem had zich de topper tegen KFC Meulebeke begin februari wellicht anders voorgesteld. In 2018 pakten de Zedelgemnaars amper drie punten uit vijf wedstrijden en achtervolgen ze al elf punten op de leider. Zondag moet het winnen als het in het competitieslot nog een rol mee voorin wil spelen.

Zedelgem ging afgelopen zondag met 2-1 de boot in bij Tielt. “Na een halfuur spelen kwamen we op voorsprong, toen Hallemeersch een afvallende bal hard in doel trapte”, steekt Van Eenoo van wal. “Vijf minuten voor tijd laten we ons vangen op een doorgekopte bal op een stilstaande fase. We gingen uit van een puntje, maar in de slotminuten verwerkte een van hun middenvelders een voorzet in één tijd in doel. Met slechts drie punten uit vijf wedstrijden kan je wel stellen dat we in een dipje zitten. Ik zie meerdere oorzaken: enerzijds hebben we de laatste wedstrijden een grote dosis pech te verwerken, maar anderzijds moeten wij als spelers ook in de spiegel kijken.”

“Zondag is het de wedstrijd van de laatste kans”

Dit weekend ontvangt Zedelgem leider Meulebeke, dat elf punten meer telt. Diksmuide bevindt zich tussenin met vier punten meer dan de Zedelgemnaars. “Het is bijna onze wedstrijd van de laatste kans als we in de laatste tien wedstrijden nog een rol mee voorin willen spelen. Er komt zondag heel wat volk af naar deze topper en met de steun van onze sponsors en supporters moeten we in staat zijn om net als in de heenronde (0-2, red.) de Meulenbekenaars een hak te zetten.” (Bert Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier