Excelsior Beernem eindigt seizoen met drie van vier prijzen

De beker, regionaal én nationaal kampioen, Excelsior Beernem mag terugblikken op een succesvol seizoen: “We blikken terug op een fantastisch seizoen met resultaten die in het amateurvoetbal ongezien zijn”, vertelt trainer Didier Vermeire.

© AVH

De ploeg van Vermeire mocht op dertig maart voor het eerst juichen toen ze de titel bij het regionaal amateurvoetbal binnenhaalden. Na een seizoen met twee nederlagen en een veelvoud aan overwinningen wonnen ze met 1-6 op het veld van FC Oelem: “Onze ploeg bestaat uit een mix van jong talent en ervaren spelers, daarom was het extra mooi dat we de titel in de eerste afdeling van de amateursport wonnen. De ontlading bij het laatste fluitsignaal was groot, het feestje daarna in ons lokaal ‘Nieuw Gemeentehuis’ nog veel groter,” lacht Vermeire.

Ongezien feest

Een kleine maand later mochten de mannen van Excelsior weer juichen, op 27 april won de ploeg de beker na een gespannen match en 1-2 winst tegen Ultraz Lissewege. “Door ons sterk bekerparcours plaatsten we ons ook voor de nationale beker. Op zaterdag 4 mei speelden we hiervoor de kwartfinale in Dessel tegen het plaatselijke FCW Spin. Met een dubbeldekker van 90 Excelsior-sympathisanten trokken we naar de Kempen. Na een spannende match met 3-4 winst brak er dan een ongezien feest los bij alle supporters dat werd verder gezet op de bus en in ons supporterslokaal.

Nog eens een week later kon Excelsior zijn derde prijs van het seizoen winnen. Op het landelijk kampioenschap in Mol nam de Beernemse ploeg het als regionaal kampioen op tegen de kampioen van het Kempense verbond: FC Bosvlinders: “De tegenstander is een begrip in de Kempen want ze wonnen al vier jaar op rij de titel en zijn quasi ongeslagen. We speelden er één van onze beste wedstrijden van het seizoen en wonnen sterk met 3-5.Het is de eerste keer in de rijke 47-jarige Excelsior-geschiedenis dat Excelsior 3 prijzen in een seizoen wint”, voegt trainer Vermeire nog toe.

Fantastisch seizoen

Die regionale én landelijke successen leidden tot een plaats in de halve finale van de beker van Vlaanderen. In een spannende thuismatch nam Excelsior het op tegen Braberg Sport: “We vergaten veel kansen af te werken maar konden standhouden. Het werd 3-3 in de reguliere speeltijd, de penalty’s zorgden voor een nipt verlies. Ondanks het verlies kunnen we terugblikken op een fantastisch seizoen. We wonnen 3 van de 4 prijzen. Uniek voor Excelsior Beernem en ongezien in de Amateursport,” getuigt de trainer nog.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.