Ex-trainer en drie ex-spelers gehuldigd bij SV Anzegem

Voor de aanvang van de wedstrijd tegen Voorde-Appelterre werden in Anzegem vier coryfeeën gehuldigd. V.l.n.r. Olivier Vanwijnsberghe, Dimitri Geldhof, Gwenny Opbrouck en Franky Dekenne. © HDV
Redactie KW

Voor ex-trainer Franky Dekenne en de drie ex-spelers Dimitri Geldhof, Gwenny Opbrouck en Olivier Vanwijnsberghe was het zaterdagavond een nieuwe kennismaking met het stadion van SV Anzegem, waar zij de vorige seizoenen lief en eigenlijk geen leed hebben gedeeld. Ze waren uitgenodigd om gehuldigd te worden voor hun verdiensten. Ze kregen alle vier een trofee en hadden daarna de tijd om heel wat, in de eerste plaats plezante, herinneringen op te halen.

Wie het oog laat vallen op de namen van de vier mag eigenlijk vaststellen dat ze allemaal nog op de plaats zouden zijn in de ploeg, die nu in de derde afdeling Vlaanderen speelt en zaterdag de thuismatch tegen Voorde-Appelterre heeft afgewerkt. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel waardoor SV verstoken blijft van de eerste thuiszege. Drie van de vier, die in het Drie Kaven stadion werden gehuldigd, beslisten echter zelf om er een streep onder te trekken.

Franky Dekenne werd enkele jaren geleden als de reddende coach binnengehaald. Hij boekte succes met twee opeenvolgende promoties maar liet al in de eerste ronde van vorig seizoen weten dat hij ermee zou stoppen. Fanny Schamp, evenals Franky Dekenne een oud-voetballer, is nu de trainer.

Olivier Vanwijnsberghe heeft eveneens een staat van verdienste en besliste zelf dat het tijd was om er bij SV Anzegem een streep onder te trekken. Dimitri Geldhof besliste ook zelf dat het gedaan was. Hij is ten slotte 38 jaar.

“Enkele weken voor de start van de competitie werd het bestuur en de trainer ingelicht over mijn besluit”, zegt Dimitri Geldhof. “Ik speelde drie seizoenen bij Anzegem. De herinnering blijft aan een heel goeie tijd die ik mocht meemaken. Mijn mooiste moment was wel de finale in de eindronde in 2de provinciale. In de verlengingen wonnen wij tegen Rumbeke en promoveerden daardoor naar 1ste provinciale. Dat zal ik nooit vergeten”, aldus nog Geldhof.

En dan is er nog Gwenny Opbrouck. De liefde voor de bal bleef aanwezig maar bij de intrede van de nieuwe trainer Fanny Schamp kreeg hij te horen dat er voor hem dit seizoen geen plaats in de ploeg zou zijn. Dat was de reden van zijn afscheid van de club. Hij was twee seizoenen de topscorer en maakte in de finale van de eindronde in 2de provinciale twee beslissende doelpunten. Ook hij drukte dus opvallend zijn stempel op de ploeg.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier