Ex-T2 Stefaan Vanwelsenaers wordt de nieuwe trainer van SK Spermalie-Middelkerke

Maandag verbrak SK Spermalie-Middelkerke de samenwerking met trainer Glenn Decaesstecker. Het bestuur heeft niet lang gewacht om een opvolger te kiezen. De keuze viel op de 47-jarige Slijpenaar Stefaan Vanwelsenaers die de voorbije vier seizoenen actief was bij de club als T2. Hij haakte eind augustus af wegens familiale reden.

Secretaris Nathaniël Devey heeft de spelersgroep op dinsdagavond, voor de training, ingelicht omtrent de trainerswissel. “Het was geen makkelijke beslissing want we hebben respect voor wat Glenn Decaesstecker gepresteerd heeft bij onze club. We stegen van derde naar tweede provinciale en speelden vorig seizoen eindronde in tweede. De voorbije weken stelden we vast dat de spirit verdwenen was.De resultaten vielen tegen. Door een trainerswissel willen we een signaal geven aan de groep. Het spreekverbod is niet helemaal opgeheven. We willen in de pers of op sociale media niets lezen over de trainerswissel!,” aldus een kordate Devey.

Opvolger Vanwelsenaers is oud-speler van de club en fungeerde vier seizoenen als T2. Hij was ook actief als speler bij SV Nieuwpoort, SVD Handzame, WS Adinkerke, VV Oostduinkerke, SC Lombardsijde en Davo Westende. Hij is dakwerker van beroep bij de firma Dakwerken Jonckheere. Stefaan Vanwelsenaers gaat donderdag aan de slag bij SK Spermalie-Middelkerke, dat zondag thuis speelt tegen Club Roeselare.

(FRO – Foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.