Ex-speler Waregem David Nakhid neemt Lierse over

In 1991 speelde de man nog voor Waregem © BELGA
Redactie KW

De 53-jarige Trinidadaan David Nakhid is de nieuwe eigenaar van Lierse SK. Dat bevestigt het team uit 1B vrijdag op zijn website.

Nakhid, ex-speler van Waregem en in 2015 kandidaat FIFA-voorzitter, werd al een tijdje genoemd als mogelijk nieuwe sterke man op het Lisp. Donderdagavond had de club bevestigd dat er een akkoord was met een overnemer, zonder daarbij mee te delen om wie het ging.

“Het heeft ons tientallen dagen en nachten lang werk gekost, maar we zijn blij dat we een degelijke overeenkomst hebben nu”, zegt CEO Jan Van Elst. “De toekomst van Lierse is verzekerd en dat was het belangrijkste doel. Met Nakhid halen we iemand binnen die zijn strepen in de voetbalwereld al heeft verdiend. Hij wil enkel het beste voor Lierse en zal zich daarvoor 100% inzetten. Ik wil in de eerste plaats David bedanken voor zijn engagement naar onze club toe, maar daarnaast ook iedereen die heeft bijgedragen aan het succesvol afronden van dit dossier.”

Lierse bevindt zich financieel in moeilijk vaarwater en werd een licentie geweigerd voor volgend seizoen. De Pallieters hopen voor het Belgisch Sporttribunaal BAS die licentie alsnog te verkrijgen, maar daarvoor was een overname noodzakelijk. De komende dagen ligt de focus voornamelijk op het behalen van de licentie, bevestigt Van Elst.

“Deze deal is een belangrijke eerste stap, voor euforie is het echter nog te vroeg. Samen met David Nakhid werken we nu vooral verder aan ons dossier voor het BAS. Zonder een licentie voor profvoetbal staan we immers nergens. Daarom geeft onze nieuwe eigenaar er de voorkeur aan om zichzelf en zijn plannen met Lierse pas voor te stellen aan de pers en onze supporters na de uitspraak van het BAS, die vermoedelijk valt op 9 mei.”

Met de overname komt er bij Lierse een einde aan het bewind onder Wadi Degla. “Ik heb een groot deel van de elf jaar Wadi Degla/Lierse met Maged Samy en zijn Egyptische collega’s mogen samenwerken”, zegt Van Elst. “Deze mensen wilden steeds het beste voor Lierse. Ik wil hen dan ook vooral bedanken voor al hun inspanningen tijdens hun beleid, en daarnaast ook voor de goede medewerking tijdens deze overname.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier