Ex-speler van Club Brugge na persoonsverwisseling aangehouden voor poging tot moord

© (Foto Belga)
Redactie KW

De Nederlandse voetballer Arnaut Danjuma Groeneveld, ex-Club Brugge, is half maart na persoonsverwisseling aangehouden voor een poging tot moord. Die openbaring heeft de speler van AFC Bournemouth gedaan in The Sun.

Toen Danjuma drie maanden geleden over straat liep, werd hij plotseling in de boeien geslagen. “Twee agenten stapten uit en vertelden me dat ik mijn handen op het dak van de auto moest plaatsen”, vertelt de 23-jarige international. “Ik vroeg: ‘Wat heb ik gedaan?’ Ze schreeuwden dat ik mijn mond moest houden en mijn handen op het raam moest drukken. Dat deed ik, waarna ik weer vroeg wat ik had gedaan. Maar de agenten wilden niets zeggen en wachtten op hulp.”

Danjuma spreekt schande van de handelswijze van de Engelse politie. “Het was echt beschamend. Mensen liepen langs en maakten foto’s. Ik raakte gefrustreerd en heb daardoor dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen. Ik was zo boos.”

Uiteindelijk bleek de speler van Bournemouth niet de persoon te zijn die de politie zocht na een steekpartij. Danjuma zegt geen excuses te hebben ontvangen. De Nederlander komt volgend weekend weer in actie, thuis tegen Crystal Palace.

Danjuma voetbalde in de jaargang 2018-2019 in België bij Club Brugge. Blauw-zwart had hem weggeplukt bij het Nederlandse NEC Nijmegen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.