Ex-speler KSV Roeselare en Club Brugge nekt Spanje op EK

Ivan Perisic is dinsdagavond uitgeroepen tot ‘Man van de Match’ na afloop van de EK-wedstrijd tussen Kroatië en Spanje in Bordeaux.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De winger van Internazionale legde met een rake trap in de 87e minuut de 2-1 eindstand vast en bezorgde zijn land zo de winst in groep D. Eerder had hij ook al voor de assist bij het eerste Kroatische doelpunt van Kalinic gezorgd. Kroatië beëindigt zo de poule als eerste met 7 punten. Tweevoudig titelverdediger Spanje is tweede met 6 punten.

Ex-speler KSV Roeselare en Club Brugge nekt Spanje op EK
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In de toegevoegde tijd kreeg de ex-speler van Club Brugge en KSV Roeselare nog een applausvervanging. Hij werd ook uitgeroepen tot ‘Man van de Match’. Luc Devroe, tegenwoordig aan de slag bij KV Oostende, haalde de Kroaat in 2009 naar Roeselare, op huurbasis van het Franse Sochaux. Daar werd hij opgemerkt door Club Brugge, waarna hij tot 2011 in het Jan Breydelstadion speelde en zich ontpopte tot een van de smaakmakers daar.

Ex-speler KSV Roeselare en Club Brugge nekt Spanje op EK
© BELGA

Ivan Perisic maakte 31 goals voor Club Brugge (in Roeselare waren het er ook al 8) en werd door lezers van sporza.be gekozen als beste speler in de Belgische competitie in 2009. Zijn passage bij Club leverde hem ook z’n eerste selectie voor de nationale ploeg van Kroatië op, hij was toen 21 jaar. In het seizoen 2010-2011 werd de speler topscorer in de Belgische competitie met 22 doelpunten. Dat jaar werd hij ook verkozen tot Profvoetballer van het Jaar.

In 2011 wenkte Europa en trok hij naar Duitsland, waar hij eerst voor Dortmund en daarna voor Wolfsburg speelde. Sinds 2015 komt Ivan Perisic uit voor het Italiaanse Internazionale.

(BELGA/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.