Ex-ploegmaten tegen elkaar in Zillebeekse derby tussen SK Zillebeke en RW Hollebeke

Lowie Devriendt (SK Zillebeke) en Milan Ravau
Redactie KW

De kalendermarkers in vierde provinciale D zorgden op de openingsspeeldag meteen voor een echte derby. Zaterdagavond gaat RW Hollebeke op bezoek bij de buren van SK Zillebeke. Beide ploegen haalden heel wat versterkingen in huis. Wij laten er met Lowie Devriendt (SK Zillebeke) en Milan Ravau (RW Hollebeke) twee aan het woord.

Lowie Devriendt (24) woont in Kortrijk en trok na vijf jaar de deur van SC Zonnebeke achter zich dicht. Daarvoor genoot hij zijn jeugdopleiding bij KVK Westhoek. Hij is inzetbaar op alle defensieve posities.

Bij Zonnebeke speelde Lowie twee seizoenen samen met leeftijdsgenoot Milan Ravau. Milan koos na een moeilijk seizoen bij derdeprovincialer Lendelede voor een avontuur bij RW Hollebeke. De Dadizelenaar speelt het liefst op de tien, maar kan ook uit de voeten op de andere posities op het middenveld.

Ik ken de reeks niet zo goed, maar ik hoorde wel dat deze match in beide dorpen leeft Milan Ravau

Waarom kozen jullie voor Zillebeke en Hollebeke?

Lowie Devriendt: “Na vijf jaar als youngster bij Zonnebeke wilde ik naar een ploeg waar ik wat meer verantwoordelijkheid kan dragen. Ook de nieuwe trainer, Serge Vandevyvere, was een belangrijke factor in mijn overstap. Na drie kwakkelseizoenen is er nu een nieuwe manier van werken.”

Milan Ravau: “Ik werkte bij Zonnebeke samen met Thierry Lemaire, de huidige T1 bij RWH. Hij is me daarna ook blijven volgen toen ik voor Beselare en Lendelede uitkwam. Vorig seizoen belandde ik na blessures op een zijspoor en ik wil nu de draad opnieuw oppikken bij Hollebeke. Ik ben tevreden met mijn keuze want ik kwam in een voetballende ploeg terecht.”

Horen jullie elkaar nog veel?

Lowie: “Het contact is verminderd. Maar in onze periode bij Zonnebeke hadden we zeker een goede band. We zaten een beetje in hetzelfde schuitje. Allebei jong, niet bij de vaste elf, maar wel bij de 15.

Milan: “Inderdaad, het contact is wat verwaterd. Maar als we elkaar zien, slaan we zeker een babbel. Lowie is sociaal en ik ben ervan overtuigd dat het zaterdag een leuk weerzien zal worden, tijdens en na de match.”

Beide ploegen haalden een hele reeks versterkingen binnen. Wat is jullie persoonlijke ambitie en die met de ploeg?

Milan: “De eerste weken was het voor mij nog wat zoeken. Maar tegen Zillebeke zal ik er zeker staan. De voorbereiding oogde alvast veelbelovend. Qua ambitie denk ik dat we mogen mikken op de top vijf. Al zal het belangrijk zijn om onze start niet te missen. Na Zillebeke volgen Kruiseke en Menen United en ook die ploegen zijn lastig. Bij Kruiseke ontmoet ik enkele copains, dus ook daar kijk ik naar uit. Persoonlijk wil ik beslissend zijn met assists en de rust in het elftal bewaren.”

Lowie: “Ja, ik wil net als Milan mijn ervaring uit hogere reeksen doorgeven aan de ploegmaten en proberen de rust te bewaren op moeilijke momenten. Verder wil ik fit blijven en weinig tegendoelpunten slikken. Veel andere ploegen zeggen dat we top drie zullen halen. Wij blijven echter voorzichtiger en mikken op de linkerkolom. Het eerste jaar met een nieuwe groep mag je niet te veel verwachten, maar in voetbal weet je nooit.”

De seizoensopener is meteen een onvervalste derby. Hebben jullie weet van de rivaliteit tussen beide ploegen?

Milan: “Ik ken de reeks niet zo goed, maar ik hoorde wel dat deze match in beide dorpen leeft. Het maakt voor mij niet uit tegen welke tegenstander we het seizoen openen, ik wil sowieso winnen.”

Lowie: “Ook voor mij is dit nieuw. Mijn kameraad Simon Maerten speelt ook bij Hollebeke en hij briefte me al dat het een stevige match zal worden.”

Lowie, jij kent Milan en Simon, zijn er nog bekende gezichten bij de tegenstander? En ken jij nog mensen bij Zillebeke, Milan?

Lowie: “Thierry Lemaire was een poosje T2 bij Zonnebeke. Verder speelde ik nog samen met onder meer Brice Commeyne en Michiel Simoen.”

Milan: “Naast Lowie, ken ik Christophe Cael van bij Zonnebeke. Ook Timothy Verbrugghe is een goeie vriend van mij.”

Schat elkaars kwaliteiten eens in.

Lowie: “Milan is technisch uitstekend op de korte ruimte en heeft bovendien een goeie trap in de voeten.”

Milan: “Ik vind Lowie defensief heel sterk en hij heeft een goeie inspeelpass. Het is een verdediger die durft inschuiven en dat is ook positief.”

Durven jullie zich wagen aan een pronostiekje?

Milan: “Een 1-3-overwinning, al is winnen al voldoende, zodat we het nodige vertrouwen tanken voor de match tegen Sparta Kruiseke.”

Lowie: “Daar ga ik niet mee akkoord, ik zet er 2-1-zege tegenover.” (lacht)