Ex-ploegmaats Stijn De Deygere (Oostnieuwkerke) en Frederique Ollivier (Dadizele) tegenover elkaar in bekerfinale

Op zaterdagavond 27 april spelen VK Dadizele A en KSK Oostnieuwkerke, de twee toonaangevende ploegen van eerste provinciale afgelopen seizoen, de finale van Indurium Cup. In de finale van de West-Vlaamse beker staan Stijn De Deygere (SK Oostnieuwkerke) en Frederique Ollivier (VK Dadizele A), in het verleden zeven seizoenen ploegmakkers bij KFC Izegem, tegenover elkaar in het Mirakelstadion van RC. Waregem.

Stijn De Deygere (links) en Frederique Ollivier speelden jaren samen bij KFC Izegem. Dit weekend staan ze tegenover elkaar in de finale van de Beker van West-Vlaanderen. © foto SBR

Onze betrachting dit seizoen was topfavoriet Oostnieuwkerke het zo moeilijk mogelijk te maken in het titeldebat“, opent Frederique Ollivier. “Door een zware blessurelast zijn we daar niet constant in geslaagd. Op een bepaald ogenblik stonden we zelfs maar zesde meer. Toen iedereen echter terug inzetbaar was, hebben we nog een reeks van 30 op 33 neergezet wat uiteindelijk toch de tweede plaats opleverde na Oostnieuwkerke.”

“We zijn dus ondanks de omstandigheden toch nog goed in ons opzet geslaagd. In de rechtstreekse confrontaties met de kampioen konden we nog geen enkele keer winnen, gelukkig krijgen we nu in de finale van de West-Vlaamse beker een nieuwe kans. Onze betrachting is dan ook het nodige vertrouwen te tanken om straks de eindronde aan te vatten.”

Omdat ik langs de grote poort wil vertrekken ga ik me nog eens volledig geven

Daar ligt nog een volgende opdracht van het bestuur: promoveren naar derde amateurklasse. Het zal natuurlijk niet gemakkelijk zijn, maar omdat ik langs de grote poort wil vertrekken (Ollivier speelt volgend seizoen voor het nieuwe SV Ingelmunster, red.) ga ik me nog eens volledig geven.”

Tegen nieuwe ploeg

In de finale ontmoet Stijn De Deygere zijn toekomstige ploeg VK Dadizele A. “Onze ambitie dit seizoen was de dubbel pakken en daardoor aan iedereen te tonen dat we echt wel de beste ploeg in de provinciale reeksen zijn”, zegt Stijn De Deygere. “In dat opzicht is met de titel al één opdracht vervuld, zaterdag krijgen we de kans op meer.”

Het is ondanks mijn rijkgevulde carrière nog maar mijn eerste bekerfinale en natuurlijk zou ik die dolgraag winnen

“Voor mij is het ondanks een rijkgevulde carrière nog maar mijn eerste bekerfinale en natuurlijk zou ik die dolgraag winnen, zeker tegen mijn toekomstige ploeg.”

“Als we compleet zijn, moet het ook lukken, maar ook Dadizele zal zich van zijn beste zijde tonen. Ik verwacht een bijzonder open wedstrijd waarbij het publiek zeker als winnaar uit de bus zal komen.”

“Voor mij is het mijn tweede bekerfinale”, pikt Frederique Ollivier in. “Met VK Ieper won ik als 23-jarige al eens de dubbel. Ik herinner me nog goed dat Bissegem toen onze tegenstander was. Het werd 7-1 in ons voordeel, maar nu zal het wellicht geen zo’n vaart lopen tegen Oostnieuwkerke. Zelf wrijf ik me wel nog eens de handen warm om tegen Stijn te kunnen voetballen. Een topkerel op en naast het veld. Dat weet ik uit de periode met KFC Izegem. We zijn toen in zeven jaar tijd twee maal gepromoveerd naar derde klasse. Het waren toptijden.”

Jammer dat we in de herfst van onze carrière niet nog eens bij elkaar kunnen spelen

“Het is spijtig dat we nu beiden in de herfst van de carrière niet nog eens bij elkaar kunnen spelen, maar de gesprekken met het Dadizeelse bestuur beslisten er anders over, waarna ik een overeenkomst bereikte met Ingelmunster. Maar eerst nog proberen om Veekaa aan de beker en de promotie te helpen.”

Frederique Ollivier (links) en Stijn De Deygere veranderen na dit seizoen alle twee van ploeg.
Frederique Ollivier (links) en Stijn De Deygere veranderen na dit seizoen alle twee van ploeg.© foto SBR

Reeks hoger?

Stijn De Deygere weet inderdaad nog niet in welke reeks hij vanaf volgend seizoen zal uitkomen met Dadizele A. “In eerste instantie heb ik getekend om straks terug in eerste provinciale uit te komen, gezien Oostnieuwkerke kampioen werd. Maar als ik nu kijk welke namen ondertussen zijn toegevoegd aan de kern (laatst is daar nog Jordi Loncke van Wervik bijgekomen, red.), mag het zeker ook een reeks hoger zijn. Met die ploeg zie ik ons zeker halverwege eindigen in derde amateurklasse.”

“Mocht Dadizele toch niet slagen om te promoveren via de interprovinciale eindronde, dan moeten we zeker het woord ‘titel’ in de mond durven voor volgend seizoen, ook al merk ik dat de tegenstanders ook zwaar aan het shoppen zijn. Ik zal de prestaties van Dadizele dus heel nauwlettend volgen vanaf nu, te beginnen dus vanaf zaterdag in de bekerfinale.”

Beide teams kunnen zaterdag met een bijna complete kern aantreden. Bij Dadizele ontbreekt enkel de langdurig geblesseerden Rys en Haghedooren, bij KSKO is dit Miguel Vanderheeren die dit seizoen nog niet in actie kwam.

(SBR)

Bekerfinale: zaterdag 27 april om 17.30 uur: VK Dadizele A – KSK Oostnieuwkerke.

Eindronde: woensdag 1 mei om 15 uur: VV Oostduinkerke – VK Dadizele A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.