Ex-clubspeler Björn Vleminckx moet op zoek naar nieuwe club

Redactie KW

De Turkse tweedeklasser Göztepe heeft het contract van spits Björn Vleminckx ontbonden. Dat zijn beide partijen overeengekomen.

“De club wenst Bjorn Vleminckx te bedanken voor zijn inzet en we wensen hem veel succes in zijn voetbalcarrière”, klinkt het bij de Turkse tweedeklasser. Vleminckx kwam vorige zomer Göztepe versterken, maar geraakte in 26 optredens niet verder dan 4 doelpunten.

De drievoudige Rode Duivel is een jeugdproduct van SK Beveren. Na zijn debuut bij een Beveren in volle Ivoorkust-periode verkaste Vleminckx in 2006 naar KV Mechelen. Na drie seizoenen Achter De Kazerne vond Vleminckx het tijd voor een nieuwe uitdaging en trok hij naar het Nederlandse NEC. Daar werd de blonde Antwerpenaar in zijn tweede seizoen topschutter van de Eredivisie met 23 goals.

Club Brugge kocht Vleminckx in juli 2011 voor 3,3 miljoen euro weg bij NEC, maar in het Jan Breydelstadion kwam zijn doelpuntenmachine nooit echt op gang. Na twee seizoenen trok hij naar Turkije, waar hij achtereenvolgens speelde voor Genclerbirligi (huur), Kayseri Erciyesspor en het afgelopen seizoen dus bij Göztepe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.