Ex-Cercle coach Foeke Booy na herseninfarct naar revalidatiecentrum

Foeke Booy was nog coach bij Cercle Brugge. © MARC GOYVAERTS BELGA

Technisch manager van SC Cambuur en ex-Cercle coach Foeke Booy is enkele dagen na zijn herseninfarct overgebracht naar een revalidatiecentrum.

De 59-jarige Booy werd zondagavond getroffen door een infarct. De oud-profvoetballer lag enkele dagen in het ziekenhuis, maar volgens Cambuur gaat het iedere dag “iets beter” met hem.

De voormalige hoofdtrainer van onder meer FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles moet nu minstens vier weken in een revalidatiecentrum verblijven. “Hij werkt vol goede moed aan zijn herstel”, aldus de Friese club, die als kampioen van de tweede klasse promoveerde naar de Eredivisie.

Vaak actief in West-Vlaanderen

Hoe lang het herstel gaat duren, is nog niet bekend. Financieel directeur Gerald van den Belt neemt voorlopig de technische zaken voor zijn rekening.

Booy was in het verleden ook geregeld in België actief, vooral in West-Vlaanderen. Als speler speelde hij voor Kortrijk (1988-1989), Club Brugge (1989-1993) en AA Gent (1993-1994). Als trainer stond hij even aan het roer bij Cercle Brugge (2012-2013).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier