Ewout Desmet (ZVC Assebroeke): “Voordeel dat we opnieuw op onze vertrouwde stek spelen”

Redactie KW

ZVC Assebroeke staat na de heenronde vierde, momenteel goed voor deelname aan de play-offs eind dit seizoen. “Het kon zelfs meer zijn en we spelen ook nog in de beker”, stelt assistent trainer Ewout Desmet.

In die Beker van België versloeg Assebroeke, dit seizoen in eerste nationale, in de 16de finales Chamal Jette uit derde nationale met 6-1. In de volgende ronde wacht eind deze maand een verre verplaatsing naar Atlas Liège. “In de competitie hebben we er thuis gelijk tegen gespeeld. Het wordt geen gemakkelijke opdracht.”

De Bredenaar heeft een karrenvracht aan ervaring om de ploeg samen met trainer David Van Hamme door eerste nationale te loodsen. Ewout speelde in het verleden in eerste nationale bij De Mol uit Zeebrugge. “Het zijn nog steeds zeer goed voetballende ploegen, maar het gaat nog iets sneller en technischer dan in mijn periode. Het is ook zeer tactisch. Er zijn andere regels, zoals met die blauwe kaarten. Ze hebben dat een beetje van het futsal overgenomen en er wordt langer gespeeld.”

“Iedere week moeten we top zijn, ook vrijdag op bezoek bij Wavre, als laatste, zullen de spelers geconcentreerd moeten zijn om hun voetbal te brengen. In eerste nationale is het niet meer rond de kerk dat je speelt. Ik ben er vooral bij gekomen om de tactische lijnen wat uit te zetten en David te ondersteunen, want het moet er elke week op zijn. Een voordeel is dat we de thuiswedstrijden opnieuw in onze vertrouwde stek kunnen spelen. Het is er nieuw en er komt meer volk op af.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier