Eupen breekt het contract van sterkhouder Blondelle uit Oedelem open

Siebe Blondelle (rechts) is sinds de zomer van 2015 actief aan de Kehrweg. © a-BELGA
Redactie KW

KAS Eupen heeft vrijdag laten weten het contract van verdediger Siebe Blondelle, dat nog liep tot medio 2019, te verlengen tot juni 2020.

De 32-jarige voetballer is sinds de zomer van 2015 actief aan de Kehrweg. Siebe Blondelle is een Oedelemnaar, die zijn jeugdopleiding kreeg bij Hoger Op Oedelem. Via de jeugd van Cercle en Club Brugge belandde hij bij Vitesse Arnhem, waar hij zijn debuut als prof maakt. Na een mooie carrière bij onder meer Venlo, Dender, Bergen en Waasland-Beveren is hij nu aan de slag bij Eupen. In Eupense loondienst kwam de verdediger de voorbije drie seizoenen tot 99 officiële duels.

“Siebe bleek meteen een betrouwbare verdediger te zijn”, liet algemeen directeur Christoph Henkel optekenen. “Met zijn instelling is hij een voorbeeld voor onze jonge spelers en daarom een belangrijk onderdeel van het team. Iedereen bij KAS Eupen is blij dat Siebe zijn contract heeft verlengd en de komende twee jaar voor ons blijft spelen.”

Beter doelsaldo

Eupen kon het voorbije seizoen maar op het nippertje degradatie naar de Proximus League vermijden. De Oostkantonners telden als voorlaatste evenveel punten als rode lantaarn KV Mechelen, maar een iets beter doelsaldo.

(Belga)