Essevee Women SL haalt drie speelsters van KAA Ladies Gent binnen

Ella Vierendeels. © gf
Redactie KW

Net voor de start van de effectieve voorbereiding op het nieuwe seizoen verwelkomt Essevee Women SL nog drie nieuwe speelsters.

In navolging van Jana Coryn, Lotte De Wilde, Amber De Priester en Romy Camps zullen nu ook Ella Vierendeels, Geena-Lisa Buyle en Tine Lemmens in de rood-groene kleuren van Essevee aantreden. De drie dames maken de overstap van KAA Gent Ladies naar het team van coach Angelo Gaytant.

De 20-jarige Ella Vierendeels zal volgend seizoen met het nummer 4 te bewonderen zijn bij onze Essevee Women SL. De Lebbekenaarse zal haar werk in de centrale verdediging combineren met haar studies voeding -en dieetkunde. “Ik hoop het plezier in voetbal terug te vinden bij deze nieuwe uitdaging”, klinkt het bij Vierendeels. “Meedraaien in de middenmoot en dan kijken wat mogelijk is, moet onze doelstelling zijn.”

Geena-Lisa Buyle.
Geena-Lisa Buyle.

Ook de nog maar 18-jarige Geena-Lisa Buyle maakt de overstap naar Essevee. De aanvalster, die straks deelneemt aan het ingangsexamen voor geneeskunde, wil het de coaches moeilijk maken bij de selectie. “Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had een erg goed gevoel bij de eerste gesprekken en er loopt hier wel wat bekend volk rond“, vertelt ze. “Mijn doel is vooral om zoveel mogelijk ervaring op te doen op het hoogste niveau.”

Tine Lemmens.
Tine Lemmens.© gf

Ook nieuwe aanwinst Tine Lemmens behoort met haar 18 jaartot de jonkies van het team. Met N’Golo Kanté als grootste voorbeeld, hoopt de middenveldster om zoveel mogelijk speelminuten te maken én belangrijk te zijn voor het team. “Ik had nood aan een nieuwe uitdaging en een nieuw avontuur. Bij een erg ambitieus team als Essevee voelde ik dan ook meteen de klik”, vertelt ze. “Ik hoop dat we komend seizoen zoveel mogelijk punten kunnen pakken, ook tegen de topploegen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier