Essevee troeft zwak AA Gent gemakkelijk af

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Zulte Waregem heeft voor de tweede opeenvolgende keer een uitwedstrijd gewonnen. Essevee nam nog voor de pauze afstand van AA Gent met goals van Govea en Chory en vergrootte die voorsprong in de tweede nog via Vossen. Zo trekken de mannen van Dury hun enkels wat verder los uit het degradatiemoeras.

Gent-coach Wim De Decker behield het vertrouwen in keeper Sinan Bolat, ook omdat Davy Roef nog niet volledig hersteld was van corona. Bij Zulte Waregem verhuisden Bianda en Sissako naar de bank, Jannes Van Hecke (adductoren) zat niet in de selectie. De Bock, Opare en Seck namen hun plaats in.

Qua kansen hielden beide ploegen elkaar in het openingskwartier in evenwicht. Bostyn hield tot twee keer toe Bokari van een doelpunt, aan de overkant deed Bolat hetzelfde met Bruno. Gent was de dominante ploeg, maar keek vlak voor het halfuur plots tegen een achterstand aan: Govea schilderde een vrije trap mooi binnen, Bolat stond erbij en keek ernaar.

Gent zocht oplossingen, maar vond die niet meteen, mede door een acuut gebrek aan spitsen. Essevee zag het graag gebeuren en sloeg opnieuw toe: Chory knikte het heerlijk voorbereidend werk van Srarfi maar al te graag voorbij Bolat. Drie ballen tussen de palen, twee binnen: qua efficiëntie kon dat tellen voor de bezoekers aan de pauze.

Essevee's
Essevee’s© (Foto BELGA)

Ook na de koffie wisten de Buffalo’s niet goed van welk (indianen)hout pijlen maken. De bezoekende defensie hield stand met de vingers in de neus. Het was tot halfweg de tweede helft wachten voor Bostyn eens plat moest op een center van de ingevallen Niangbo, die even later een nieuwe poging zag afgestopt door Humphreys.

Aan de overkant moesten de Buffalo’s de kelk tot op de bodem ledigen: Vossen knikte een vrije trap van Govea genadeloos binnen, 0-3. Minuten later mikte Bruno nog eens in het zijnet. Een onmondig Gent droop met de staart tussen de benen af, terwijl de Waregemse Boeren weer even opgelucht kunnen ademhalen dankzij de 6 op 9 na 2 uitoverwinningen.

AA Gent: Bolat, Hanche-Olsen, Ngadeu, Nurio, Castro-Montes (77′ Botaka), Mohammadi, Dorsch, Kums (64′ Niangbo), Odjidja, Bezus (46′ Owusu) en Bokari.

Zulte Waregem: Bostyn, Deschacht, Humphreys, Opare, De Bock, Marcq, Seck, Srarfi, Govea (89′ Armenakas), Chory (71′ Vossen) en Bruno.

Doelpunt: 27′ Govea 0-1, 37′ Chory 0-2, 82′ Vossen 0-3.

Geel: 25′ Ngadeu, 56′ De Bock.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.