Essevee-coach Francky Dury na overwinning: “Iedereen dicht bij mij gepakt om hen te danken”

© JOHAN EYCKENS BELGA
Redactie KW

Het leek alsof de match van zaterdagavond alleen maar draaide om Essevee-coach Francky Dury. Na enkele moeilijke weken wint zijn team voor het eerst een thuiswedstrijd. Antwerp werd in de Elindus Arena verslagen met 2-1. “Het was een moeilijke match door verschillende omstandigheden, maar wel zeer geanimeerd”, reageerde de trainer achteraf.

Na een 5-1 pandoering op het veld van Seraing was de emmer bij sommige supporters volgelopen. In het Waalse waren er al spreekkoren te horen richting het adres van Dury, maar ook tijdens de wedstrijd van gisteren lieten enkele fans zich van hun slechtste kant zien. South Lane Crew, de harde kern van Essevee, kwam een kwartier later de tribunes in. Ook gooiden diezelfde ‘fans’ rookbommen en vuurpijlen op het veld om een statement te maken aan hun succescoach.

Hechte groep

“Wat supporters langs de zijlijn roepen, kan ik plaatsen”, zei Dury achteraf. “Die mensen hebben ons in zekere zin ook scherp gemaakt voor deze wedstrijd. Als het respectvol blijft dan kan ik er mee omgaan. Ik werk hier al twintig jaar en dan maak je natuurlijk goede en mindere momenten mee. Wij zijn Zulte Waregem. Een team dat altijd in de middenmoter van het Belgische voetbal draait. We zullen wel nog eens uitglijden, maar hier in Zuid-West-Vlaanderen zijn we gekend om alles samen op te lossen. In de gesprekken die ik afgelopen week had met het team, zag ik een hechte groep en dat is een mooie vaststelling.”

Terugkeer na blessure

Het was een terugkeer in stijl voor Zulte Waregem-verdediger Laurens De Bock. De Oost-Vlaming stond meer dan een maand aan de kant omwille van een blessure. “Het was vandaag misschien niet de mooiste match, maar dat is niet van tel. Het belangrijkste was dat we de drie punten voor het eerst thuishielden. We begrijpen de acties van de supporters wel, maar we zijn één team en willen voor iedereen vechten. Niet alleen de trainer maakt fouten, ook de spelers zouden soms meer verantwoordelijkheid moeten nemen.”

De Bock liet verder nog weten dat ze vandaag voor hun coach speelden. “Ik vind dit een mooi compliment”, zei Dury toen hij dit hoorde. “Ik heb iedereen heel dicht bij mij gepakt om hen allemaal te danken. De afgelopen weken heb ik dingen geleest die niet juist waren. Ik ben blij dat we toonden dat we één team waren.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.