Essevee boekt 12 op 12 na 1-5-zege bij Waasland-Beveren

Essevee's Daniel Opare en Waasland-Beveren's Joseph Joe.©DAVID PINTENS BELGA
Essevee's Daniel Opare en Waasland-Beveren's Joseph Joe.©DAVID PINTENS BELGA
Redactie KW

Met een handvol doelpunten duwde Zulte Waregem Waasland-Beveren helemaal kopje onder. Nog voor de rust zetten Bruno en Kainourgios Essevee op een 0-2-voorsprong, om die na de rust verder uit te diepen. Het team van Francky Dury knokt zich zo naar de stevige middenmoot en doet het zelfvertrouwen naar het zenith stijgen.

Francky Dury dropte voor het eerst dit seizoen Mathieu De Smet in het elftal. Ook Kainourgios kreeg een nieuwe kans. Bij de thuisploeg husselde Nicky Hayen zijn basiself stevig door elkaar, met liefst vijf andere namen. In de beginfase toonde Waasland-Beveren nadrukkelijk dat het echt weg wil uit de degradatiezone. Er was een attente Seck nodig om Frey van de 1-0 te houden, terwijl Bostyn mogelijk gevaar via Vieira moest verijdelen. Het duurde tot halfweg de eerste helft tot Essevee daar echt iets tegenover kon stellen, maar het was wel meteen raak: Bruno schoof de knappe assist van Govea zonder dralen voorbij Jackers, 0-1.

Eerste voor Kainourgios

Essevee ging meteen op zoek naar de dubbele voorsprong, Seck en opnieuw Bruno deden de thuisdefensie wankelen. De geel-blauwen herstelden zich gaandeweg: Leuko en Wuytens stelden Bostyn vergeefs op de proef, maar verloren de moed toen Kainourgios zijn eerste goal voor Zulte Waregem binnen knikte op een knappe center van De Bock. 0-2 was meteen ook de ruststand.

Nicky Hayen gooide twee nieuwe krachten in de strijd aan de rust en dat leverde meteen resultaat op. Seck maakte een penaltyfout, Frey nam het cadeau met plezier aan, 1-2, en noopte Bostyn minuten later tot een nieuwe save. Tussendoor kwam Zulte Waregem via Gianni Bruno twee keer dicht bij een derde treffer, maar de derde keer was het wel raak: de topschutter tikte de assist van De Smet vlot binnen.

Het werd nog erger voor Waasland-Beveren: na hands van Vieira ging de bal op de stip. Bruno ging voor de hattrick, maar het was in de rebound Kainourgios die zowaar zijn tweede van de avond binnen tikte. 1-4, game over.

Nadat beide ploegen nog eens op de paal mikten en Bostyn met een supersave uitpakte, mocht invaller Armenakas in blessuretijd de kers op de taart plaatsen. 1-5, voldoende voor Zulte Waregem om zich stevig in de middenmoot te nestelen.

(BV)

Waasland-Beveren: Jackers, Bastians, Wuytens (46’ Koita), Leuko (63’ Mertens), Vieira, Khammas, Heymans, Bertone, Sinani (46’ Faucher), Efford en Frey.

Zulte Waregem: Bostyn, De Bock, Deschacht, Humphreys, Opare, Marcq (88’ Armenakas), Seck, De Smet (79’ Dompé), Govea (88’ Sylla), Kainourgios (84’ Pletinckx) en Bruno.

Doelpunt: 26’ Bruno 0-1, 36’ Kainourgios 0-2, 49’ Frey 1-2, 70’ Bruno 1-3, 79’ Kainourgios 1-4, 92’ Armenakas 1-5.

Geel: 67’ Efford, 81’ Humphreys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier