Essevee blijft stevig op play-off1-koers na krappe zege tegen KVO

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft de voetbaljaargang 2015 afgesloten met een levensbelangrijke zege in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Steve De Ridder tekende in de 65ste minuut de enige treffer van de wedstrijd aan, al had hij op dat moment al gedoucht moeten zijn. De bezoekers verdienden meer, maar bleven met lege handen achter.

Zulte Waregem – KV Oostende was het duel van de spitsen die met tien goals de eerste plaats van de topschuttersstand delen: Mbaye Leye en Gohi Bi Cyriac. Bij de thuisploeg bleven Onur Kaya (ziek) en Bryan Verboom (buikspieren) noodgedwongen aan de kant, terwijl Mame Thiam zijn eerste van twee schorsingsdagen uitzat. Bij KVO werden Brecht Capon en Andile Jali niet fit bevonden voor de dienst.

Voor aanvang van de derby werd Leye als clubtopschutter aller tijden van Zulte Waregem gehuldigd door zijn voorganger Frederik D’Hollander.

Musona mist wenkende kans

Na een slecht uitgespeelde counter van KVO besloot Stephen Buyl een uitgelezen kans aan de overkant ver naast de kooi van Didier Ovono. De vlam sloeg dus meteen in de pan in het Regenboogstadion. Ook Christophe Lepoint besloot een vlotte aanval van de thuisploeg in de armen van Ovono.

Kort na het kwartier werd Knowledge Musona bij een counterend Oostende diep gestuurd door een splijtende pass van Franck Berrier, maar de Afrikaan wrong de huizenhoge kans oog in oog met de uitgekomen Sammy Bossut de nek om.

Essevee blijft stevig op play-off1-koers na krappe zege tegen KVO
© BELGA

De wedstrijd bleef in het verdere verloop van de eerste helft bijzonder aardig om volgen. In de 35ste minuut kwamen de bezoekers in dezelfde fase tot twee keer goed weg. Eerst had Ovono een topsave in huis om een afgeweken schot van Nikola Storm tegen de paal te duwen en bij de herneming van Leye redde hij met de benen. Aan de overzijde snelde Fernando Canesin op Bossut af, Steve De Ridder greep naar de noodrem, maar scheidsrechter Frederik Geldhof zag er vreemd genoeg geen overtreding in.

Lepoint fractie te laat

Nieuwe discussiefase kort na rust. Buyl speelde slecht terug en hield vervolgens Jordan Lukaku tegen randje zestien. Opnieuw zag de ref er geen graten in. Namens Essevee leek Lepoint op aangeven van De Ridder de score te openen, maar de gewezen Rode Duivel kwam daarvoor een fractie van een seconde te laat. Het spel bleef goed op en neer gaan en even later besloot Berrier een nieuwe kans voorlangs. Even later bediende Canesin Cyriac, die de bal leek te kunnen binnen tikken, maar het leer belandde tegen de voet van Marvin Baudry.

Essevee blijft stevig op play-off1-koers na krappe zege tegen KVO
© BELGA

Op het uur viel een bal uit hoekschop in de kleine rechthoek pardoes voor de voeten van Bruno Godeau. De Esseveeverdediger was zodanig geschrokken van die opgelegde kans dat hij de niet te missen 1-0 hoog over het doel van Ovono joeg. Wat een misser! En toch bleek de openingstreffer onvermijdelijk. Lepoint verstuurde een gemeten assist naar De Ridder en de Oost-Vlaming gaf Ovono het nakijken. Zoals KVO-voorzitter Marc Coucke tweette: deze derby kon ónmogelijk op een brilscore eindigen.

5de en 4de in de stand

De bezoekers wilden na die opdoffer nog wel, maar konden geen vuist meer maken. Kort voor tijd weerde Bossut nog een schot van Musona af. Het bracht allemaal geen zoden meer aan de dijk voor de kunstjongens, die het jaar desalniettemin op een puike 4de plaats uitstappen. Zulte Waregem heeft als 5de 5 punten voorsprong op Racing Genk en Standard, die net buiten de play-off1-plaatsen vallen.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier