Erwin Loos blijft nu toch trainer van Winkel Sport B

Erwin Loos begint deze zomer aan zijn derde seizoen als trainer bij Winkel Sport B. © Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Nadat Nordine Vanroosbeke vorige week liet weten zijn overeenkomst met Winkel Sport B te verbreken, werd Erwin Loos bereid gevonden om straks zijn derde seizoen aan te vatten als trainer van het B-elftal van Winkel.

Het B-elftal van Winkel Sport werd in 2017 in het leven geroepen met als doel jonge Winkelnaars fanionvoetbal aan te bieden. Vanuit de Winkelse jeugd doorstoten naar het A-elftal is immers quasi onmogelijk. Dat A-team speelde dit jaar kampioen in tweede amateurklasse en komt dus volgend seizoen in de eerste amateurklasse uit.

Trainer Erwin Loos had in het eerste seizoen zonder grote sportieve ambities de ploeg kunnen vormen, in het tweede seizoen haalde men al de nacompetitie. Daarin werden ze uitgeschakeld door Aalbeke Sport, de ploeg die uiteindelijk ook die eindronde won.

Als afscheidscadeau kreeg Erwin Loos een truitje van landskampioen RC Genk…

Ongewild belandde Winkel Sport vorige week in een trainerscarrousel. Fanny Schamp – ex-speler en trainer van Winkel Sport overigens – werd aan de deur gezet bij RC Lauwe. De nieuwe trainer voor volgend seizoen wordt daar Nordine Vanroosbeke die zijn woord al aan Winkel had gegeven.

Erwin Loos die had aangegeven een sabbatjaar te willen inlassen, keert nu op die beslissing terug en gaat de ploeg ook in het derde seizoen van het bestaan coachen. Leuk detail: als afscheid kreeg Erwin Loos, een uit Limburg ingeweken Wevelgemnaar, een truitje van RC Genk. Hij is immers een vurig fan van de club die zopas landskampioen werd.