Ernest Nfor en KRC Harelbeke willen klaar zijn voor competitiestart

© MVA
Redactie KW

Ondanks alle coronaperikelen blijft KRC Harelbeke niet bij de pakken zitten. “Niet meer werken, is geen optie”, zegt Bruno Derveaux, trainer van de eerste fanion. “Al is het niet gemakkelijk”, vult fysiotrainer Nick Bonte aan. “We zorgen wel voor gevarieerde trainingen.”

Met de training op dinsdag wil Bruno Derveaux de fysieke conditie van de spelers op peil houden. Op donderdag probeert hij dan wat tactische ideeën uit in de spelersgroep. “Ik vind die trainingen op donderdag niet minder belangrijk dan die op dinsdag. We trainen op donderdag 4-4-2, 4-5-1, 4-3-3 of nog andere spelsystemen. Ook op zaterdag roep ik mijn mannen bijeen. We zitten dan meestal naast de deur, in de Gavers. Dan is teamspirit het belangrijkste; ik denk dan bijvoorbeeld aan vlotten bouwen en dergelijke meer. Samengevat: fysiek op dinsdag, tactiek op donderdag en ‘spielerei’ op zaterdag.”

“Ik hoor dat sommige ploegen alles stilleggen, maar ik wil dat niet. Zo proberen wij eigenlijk deze moeilijke periode te doorstaan. Bovendien doen we nog iets extra’s op zondag. Dan proberen we van de youngsters, uit de beloften of uit de U19, de betere spelertjes samen te brengen en hen te laten samenwerken, in functie van de eerste ploeg. Ik zit met een plan in mijn hoofd om met die mannen nog iets gerichter te gaan werken, individueel als het moet.”

Positieve vibes

Ernest Webnje Nfor, een speler die voorheen uitkwam bij onder meer AA Gent, KV Kortrijk en Zulte Waregem en nu voor KRC Harelbeke, is teleurgesteld in de huidige situatie. “Ik ben naar hier gekomen omdat de coach mij kon charmeren. Ik voelde hier positieve vibes. Niet kunnen spelen, is dan heel erg jammer. Ik werd gevraagd om al die jonge, goede voetballers op sleeptouw te nemen. Net dat trok mij aan. Het is dé reden waarom ik naar dit Harelbeke wou komen. Dat was een heel normale keuze voor mij. Ik voelde dat ik hier iets kon doen met de club“, vertelt Ernest Webnje Nfor.

Aangenaam verrast

“KRC Harelbeke is voor mij geen onbekende. Na vele jaren in eerste klasse herinner ik mij nog alle vriendschappelijke wedstrijden tegen Harelbeke. We hielden daar altijd positieve herinneringen aan over. Toen coach Bruno Derveaux me opbelde, was ik aangenaam verrast. Wie zegt dat ik niets meer te bewijzen heb en denkt dat ik hier op mijn lauweren kom rusten, heeft het verkeerd voor. Je moet er altijd voor gaan. Ik weet ook niet hoe alles nu verder zal verlopen met die coronaperikelen… Ik hou mijn hart vast. Ik weet echt niet hoe de clubs – en dan spreek ik niet alleen over onze club – dit zullen te boven komen. Maar als speler moet je klaar zijn en geloof mij, bij Harelbeke zullen ze dat zijn”, besluit Ernest Webnje Nfor. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier