Ere-voorzitter RC Lauwe Eric ‘Boaske’ Vandemoortele overleden

Redactie KW

Op zondag 14 juni is bij hem thuis in Ledegem Eric Vandemoortele overleden. Eric werd op 13 mei 1939 in Lauwe geboren.

Als klein ventje begon Eric bij Racing Club Lauwe te voetballen. Hij besefte heel snel dat hij geen zo’n groot voetbaltalent was en besloot zich volledig in te zetten voor zijn ploeg.

“Alles wat we nu hebben en zijn, hebben we aan Eric te danken.”, geeft secretaris Guy Pattyn ons mee. Eric beperkte zich niet alleen tot zijn favoriete voetbalploeg maar zette zich ook in voor de statiewijk… Het laatste wat hij deed was het bouwen van een sporthal voor de tafeltennisclub. De stad zou later het terrein en de sporthal Eric Vandemoortele kopen.

Eric Vandemoortele van oprichter en zaakvoerder van E.V.D.M. Wevelgem, een firma gespecialiseerd in elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen en van IMMO Vandemoortele. “Het waren zijn werknemers die hem Boaske noemden, we vonden dat best een leuke naam en zo zijn we hem allemaal Boaske beginnen noemen.”

Guy geeft ons nog mee dat Eric heel veel voor de club en voor Lauwe gedaan heeft maar dat altijd in stilte deed. Hij stond niet graag in de belangstelling. In 2009 kreeg Eric Vandemoortele de Trofee van Sportverdienste van de stad Menen. Eric was de levenspartner van Chris Huysentruyt. Hij was vader van twee zonen, Danny en Rudy en grootvader van Bo, Tim en Camille. “Hij sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Op 17 augustus 2014 was hij bij ons in de kantine, we waren naar televisie aan het kijken… Plots is hij gevallen. Later bleek dat hij drie tumoren in zijn hoofd had. Dat was het begin… Op zondag 14 juni is hij thuis rustig gestorven.”

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 20 juni om 10 uur in de Sint-Bavokerk in Lauwe.

(CR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.