EOTS-stemmen van heenronde zijn geteld: ziehier de top tien per reeks

De voetbalcompetitie is ondertussen overal opnieuw op gang getrapt. De prijzen worden straks verdeeld, maar dankzij EOTS zijn er straks ook individuele trofeeën te winnen. De organisatie gaat ook opnieuw op zoek naar een EOTS-voetbalvrouw van het jaar. Geïnteresseerde dames kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen.

Eind vorig seizoen was Mandel United met een uitgebreide delegatie present op de EOTS-uitreiking. Uiterst links zie je Michiel Clyncke die EOTS-speler van het jaar in tweede amateurklasse werd. Hij haalt opnieuw de top tien, net als zijn ploegmaat en doelman Brecht Laleman (derde van links). Gwenny Opbrouck (tweede van rechts) speelt nu in tweede provinciale bij SV Anzegem en is nog in de running voor speler en topschutter van het jaar. © Davy Coghe

Na Marke en Roeselare is het nu de beurt aan Torhout om als gaststad te fungeren van de EOTS-party. Op zondag 5 mei barst het feest los in Place2Party. Kampioenen worden er gehuldigd, de topschutters en beste goalies worden in de bloemetjes gezet, de spelers van het jaar worden bekend gemaakt én we gaan ook op zoek naar EOTS-voetbalvrouw.

Dit jaar is ook tweede provinciale betrokken in het EOTS-gebeuren, er vallen dus meer prijzen uit te delen. Trainers en kapiteins mochten na de heenronde al net als bij de Gouden Schoen zijn er twee stemrondes hun top drie doorgeven. Dat leidt ondertussen tot een tussenstand waarvan je de top tien hieronder kunt nalezen. We geven geen punten mee, om het ook spannender te houden naar de tweede stemronde toe.

Tweede amateur

Met zes West-Vlaamse teams in tweede amateurklasse dus 12 stemgerechtigden. De koploper telt 17 punten, de nummer tien vier stuks. De top tien met heel wat spelers van titelpretendenten Winkel Sport en Mandel United vind je hieronder in alfabetische volgorde. Enkel David Cardon, vorig jaar speler in derde amateurklasse, kan zich namens SCT Menen tussen het kransje scharen.

Jasper Beyens (Mandel United)

David Cardon (SCT Menen)

Michiel Clyncke (Mandel Un.)

Brecht Laleman (Mandel Un.)

Zakari Lambo (Winkel Sport)

Benjamin Lutun (Winkel Sp.)

Antonio Munoz-Herrera (Winkel Sport)

Sofiane Oumedjeber (Winkel Sport)

Nicholas Tamsin (Mandel Un.)

Masis Voskanian (Winkel Sport)

Derde amateur

In de derde amateurklasse zijn er vijf West-Vlaamse teams en bijgevolg tien stemgerechtigden. De leider in de tussenstand heeft daar 24 punten en dat is bijna dubbel zo veel als de nummer twee (13 punten). Opvallend is dat geen enkele speler van Wervik de top tien haalt. Die vind je hieronder in alfabetische volgorde.

Kelian Bonny (KSV Oostkamp)

Jeremy Brogniez (KVC Wingene)

Aaron Bruning (KSV Oostkamp)

Phil Canoot (KSV Oostkamp)

Niels Coussement (KSKV Zwevezele)

Gianni Lingier (KVC Wingene)

Tresor Shema (KM Torhout)

Tim Van Den Bogaerde (KM Torhout)

Aaron Vandendriessche (KSKV Zwevezele)

Dylan Vanneste (KSV Oostkamp)

Eerste provinciale

In eerste provinciale 16 teams, dus 32 trainers en kapiteins die hun stem mochten geven. Het aantal punten gaat hier al flink de hoogte in. Hier heeft de leider in het tussenklassement al 84 punten en een fikse voorsprong. De top tien ziet er in alfabetische volgorde als volgt uit.

Yannick Cannaert (RC Lauwe)

Kevin Chateau (KFC Poperinge)

Aaron Coucquyt (WS Lauwe)

Stijn De Deygere (KSK Oostnieuwkerke)

Nick De Groote (KSK Oostnieuwkerke)

Tom Deman (Sassp. Boezinge)

Gianni Longueville (KSC Blankenberge)

Dimitru-Cosmin Munteanu (KSK Oostnieuwkerke)

Pieter Planckaert (SC Wielsbeke)

Marijn Vandewalle (RC Waregem)

Tweede provinciale A

Topclubs Bredene, Varsenare, Rumbeke en Diksmuide hebben – niet onlogisch – een groot aandeel in de top tien. Alfabetisch zijn dat.

Stan Braem (KFC Varsenare)

Jens Kimpe (KSV Bredene)

Jens Meert (KFC Heist)

Jordi Rico (KSV Diksmuide)

Muhamed Tahiri (KSV Bredene)

Louis Vandepitte (KSV De Ruiter)

Gertjan Vandewege (KSV Rumbeke)

Naigell Vanfleteren (KSV Diksmuide)

Michael Vermeersch (KSV Rumbeke)

Robinson Woodruff (KSV Rumbeke)

Tweede provinciale B

In tweede provinciale B heeft de leider dubbel zoveel punten als de tweede. Maar er komt nog een tweede stemronde aan natuurlijk. De top tien in alfabetische volgorde:

Guillaume Devacht (SV Wevelgem C.)

Seppe Lecour (Zwevegem Sp.)

Gwenn Malfait (SK Nieuwkerke)

Gwenny Opbrouck (SV Anzegem)

Niels Peers (Sp. Heestert).

Romain Roussel (Dottenijs Sp.)

Bart Syx (Bl. Otegem)

Juul Tanghe (SV Wevelgem C.)

Wim Vandoorne (SV Anzegem)

Tom Vannieuwenhuyse (RC Bissegem)

Voor het derde jaar op rij gaan EOTS en KW op zoek naar de EOTS-voetbalvrouw van het jaar. De voorwaarde om deel te nemen is eenvoudig. Wie de partner is van een voetballer die uitkomt bij een team van tweede amteurklasse tot en met tweede provinciale kan zich kandidaat stellen. Een mail met foto, motivatie, naam en team van de partner sturen naar de EOTS-organisatrice volstaat. Op www.kw.be/eots lees je meer over de voorgaande edities.

Kandidaten mailen naar vantomme.ann@gmail.com

De EOTS-voetbalvrouwen van 2017-2018 met links winnares Ellen Couckuyt (Vincent Oplinus) en naast haar Jilly Poelvoorde (Gianni Sennesael), Shari Rogiers (Nathaniel Lagrou), Camille Sanders (Bryan Willems), Charlotte van Paemele (Jason Neu) en Sanne Mistiaen (Lauden Hugelier). (Foto Davy Coghe)
De EOTS-voetbalvrouwen van 2017-2018 met links winnares Ellen Couckuyt (Vincent Oplinus) en naast haar Jilly Poelvoorde (Gianni Sennesael), Shari Rogiers (Nathaniel Lagrou), Camille Sanders (Bryan Willems), Charlotte van Paemele (Jason Neu) en Sanne Mistiaen (Lauden Hugelier). (Foto Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.