Een winnaar van het EOTS-referendum die bij Gullegem speelt, verbazing wekt het niet op. De hele club zet zich massaal vaak achter de genomineerde van de eigen ploeg. Maar Robbe Dekiere is zeker en vast een verdiende speler van de maand. Hij scoorde negen keer, waarvan zeven keer in evenveel wedstrijden voor Nieuwjaar. En dat terwijl hij eigenlijk middenvelder is.

Hij begon te schotten bij Hulste Sp. maar op zijn 12de vertrok hij naar SC Wielsbeke waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep. Op zijn 17de mocht hij al proeven van het grote werk bij de eerste ploeg. Op zijn 18de was hij al een vaste waarde bij het team uit eerste provinciale. De centrale middenvelder kan zowel op de '8' of de '10' voetballen, tot trainer Allan Deschodt hem bij FC Gullegem eens in de spits posteerde. "En dat viel heel goed mee. Als middenvelder maakte ik ook wel mijn goals, maar het is natuurlijk anders voetballen voorin. Ik doe het uiteraard om het team te helpen."

FC Gullegem is nog in volle degradatiestrijd verwikkeld. "Vanaf plaats zes in de rangschikking moet je eigenlijk nog naar onder kijken, het hangt er allemaal opeen. We moeten zo snel mogelijk weer aanpikken met enkele zeges, ik ga ervan uit dat we het redden. De sfeer in het team zit ook goed, in tegenstelling tot vorig seizoen tekende nu haast iedereen al bij. Ik verlengde zelf ook al mijn verblijf."

Op de EOTS-party zal Robbe wel present tekenen. "Vorig jaar waren we er ook al, om onze toenmalige ploeggenoot en genomineerde Daan Debouver te steunen. Het werd een leuke avond", aldus de jongeman die nu in Bavikhove woont en beroepshalve als projectleider in de bouw actief is.

Een winnaar van het EOTS-referendum die bij Gullegem speelt, verbazing wekt het niet op. De hele club zet zich massaal vaak achter de genomineerde van de eigen ploeg. Maar Robbe Dekiere is zeker en vast een verdiende speler van de maand. Hij scoorde negen keer, waarvan zeven keer in evenveel wedstrijden voor Nieuwjaar. En dat terwijl hij eigenlijk middenvelder is.Hij begon te schotten bij Hulste Sp. maar op zijn 12de vertrok hij naar SC Wielsbeke waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep. Op zijn 17de mocht hij al proeven van het grote werk bij de eerste ploeg. Op zijn 18de was hij al een vaste waarde bij het team uit eerste provinciale. De centrale middenvelder kan zowel op de '8' of de '10' voetballen, tot trainer Allan Deschodt hem bij FC Gullegem eens in de spits posteerde. "En dat viel heel goed mee. Als middenvelder maakte ik ook wel mijn goals, maar het is natuurlijk anders voetballen voorin. Ik doe het uiteraard om het team te helpen."FC Gullegem is nog in volle degradatiestrijd verwikkeld. "Vanaf plaats zes in de rangschikking moet je eigenlijk nog naar onder kijken, het hangt er allemaal opeen. We moeten zo snel mogelijk weer aanpikken met enkele zeges, ik ga ervan uit dat we het redden. De sfeer in het team zit ook goed, in tegenstelling tot vorig seizoen tekende nu haast iedereen al bij. Ik verlengde zelf ook al mijn verblijf."Op de EOTS-party zal Robbe wel present tekenen. "Vorig jaar waren we er ook al, om onze toenmalige ploeggenoot en genomineerde Daan Debouver te steunen. Het werd een leuke avond", aldus de jongeman die nu in Bavikhove woont en beroepshalve als projectleider in de bouw actief is.