Enige KAA Gent-supportersclubs buiten Oost-Vlaanderen zijn in West-Vlaanderen (of wat had u gedacht?)

Martin De Backer heeft in zijn huis in Diksmuide een museum met allerlei KAA Gent-gadgets. (Foto AC) © Foto ACK
Olivier Volckaert

Landskampioen KAA Gent heeft twee officiële supportersclubs buiten Oost-Vlaanderen en die vinden we uiteraard in West-Vlaanderen terug : eentje in Kortemark en eentje in Rumbeke.

In café De Gilde in Rumbeke vinden we supportersclub Tatanka en in café ‘t Oud Cortemarck in Kortemark zitten de West-Buffalo’s. Martin De Backer, een uitgeweken Gentenaar in Diksmuide, kent beide supportersclub als zijn broekzak. Hij is een superfan en heeft thuis zelfs een eigen KAA Gent-museum. “Eigenlijk is West-Buffalo’s een fanclub voor alle uitgeweken Gentenaars, niet alleen in West-Vlaanderen”, stelt Martin De Backer, al 26 jaar voorzitter van die West-Buffalo’s. “We hebben zelfs leden in Mexico en Zuid-Afrika. Brecht Dejaegere is onze peter, een magniefieke gast. Vréé wijs, zeg maar. Ongelooflijk hoe nuchter hij gebleven is en zich nog altijd inzet voor de jeugdwerking van NSVD Handzame. Schitterend.”

Tatanka, die andere supportersclub in West-Vlaanderen, kent Martin ook erg goed. “Afgescheurd is een verkeerd woord, maar Tatanka werd opgericht door ex-leden van de West-Buffalo’s. Die fanclub is meer voor West-Vlamingen, terwijl West-Buffalo’s meer voor uitgeweken Gentenaars is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.